REUTERS/Jon Super
REUTERS/Jon Super

Si Señor: 'Najbolji na svijetu' u 'NBA-ovskom trejdu' seli u Barcelonu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.09.22. | 13:11

Englezi najavljuju mogući 'trejd' u zimskom prijelaznom roku.

Bobby Firmino miljenik je navijača Liverpoola. Brazilac nije rasni strijelac, ali zbog fenomenalnog razumijevanja nogometne igre i sudjelovanja u kreaciji napada Klopp je u njemu vidio veliku snagu svoje momčadi. Ljetos, kad je na Anfield stigao Darwin Núñez za 75 milijuna eura, mnogi su vjerovali da će Firmino u potpunosti pasti u drugi plan, ali nakon što je Urugvajac u svojem drugom nastupu zaradio direktan crveni karton zbog čega je dobio suspenziju od tri utakmice, dionice 30-godišnjeg Brazilca ponovno su narasle te je u ovom trenutku teško odlučiti tko je prvi, a tko drugi napadač Liverpoola.

Trenutno je Firmino prvi strijelac (zajedno s Diazom) i prvi asistent Liverpoola. U obje rubrike stoji brojka tri, ali razlog tome je najbolja utakmica otkako je Firmino stigao na Otok kad je protiv Bournemoutha, u pobjedi 9:0, ugradio dva pogotka i tri asistencije. I to sve za 69. minuta…

Iako je Firmino igrač koji ne voli biti u prvom planu te mu nikad nije bio problem podrediti se onim 'zvučnijim' zvijezdama poput Salaha ili prije Manea, izgleda kako je i on sam spreman na novi izazov. Zov Barcelone nešto je čemu bi teško odolio, a navodno ga Xavi itekako poštuje. Mnogi vjeruju da bi njegove igračke karakteristike, naročito zbog klupskog stila igre, posebno došle do izražaja u Barceloni, a engleski mediji, koje, doduše, uvijek treba uzeti s dozom rezerve, ističu kako postoji mogućnost da ove zime vidimo jedan NBA-ovski 'trejd' između Barcelone i Liverpoola.

Firmino bi, prema Expressu, otišao put Nou Campa, dok bi Klopp na raspolaganje dobio Memphisa Depaya, nizozemskog reprezentativca kojem prva avantura na Otoku (Manchester United) nije najsjajnije završila. Depay se ljubitelji Premier lige ne sjećaju po dobro, u Unitedu je odradio jednu od najslabijih sezona u karijeri, a igranje za klub poput Liverpoola sigurno bi mu bilo primamljivo. Nadalje, 28-godišnji napadač, koji je trenutno van pogona zbog problema s bedrenim mišićem, može biti upotrebljiv i na krilnim pozicijama, što bi Kloppu dalo nekoliko novih opcija u rotaciji. Jota i Núñez, baš kao i Depay, konkurirali bi za mjesto devetke, dok bi Nizozemac mogao uskočiti i 'lijevo' i 'desno' ako Diaz ili Salah nekim slučajem ne bi bili na raspolaganju njemačkom strategu.

Obojica igrača ušli su u posljednje godine ugovora. Depay sigurno neće dobiti novi ugovor u Barceloni koja ga se svim silama još ljetos pokušala riješiti, dok bi Firmino, koji je u Liverpoolu već punih sedam godina, mogao dobiti još jedan ugovor prije nego li drugi klubovi dobiju mogućnost pregovarati s njim bez da prethodno kontaktiraju klub. No, kako bi izbjegli nepotreban stres, pojavila se vijest o 'NBA-ovskom trejdu' između Barcelone i Liverpoola koja bi, mnogi vjeruju, bila win-win situacija.

Depay u misiji iskupljenja na Otoku, a Señor na Nou Campu? Ne znamo za vas, ali nama ne zvuči loše… (I.A.S.)


Tagovi

Bobby FirminoRoberto FirminoMemphis DepayBarcelonaLiverpoolZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti