REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Serie A je njegov drugi dom: Dame i gospodo, Edin Džek100!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.10.22. | 17:05

Kapetan BiH je zabio svoj 100. gol u Serie A te je Interu osigurao veoma važnu pobjedu protiv Sassuola.

Igrati bez Brozovića i Lukakua, po mnogima dva najvažnija igrača momčadi, nogometašima Intera sigurno nije bilo lako, ali su i bez njih uspjeli doći do pobjede protiv Sassuola u gostima. Domaćin je bio bez Berardija, za njih je to preveliki udarac, ali su na kraju ipak 'muški pali'. Čovjek koji je danas odlučio utakmicu bio je Edin Džeko, dvostruki strijelac i čovjek koji je danas dogurao do svojeg 100. pogotka u Serie A. Inter je u konačnici slavio rezultatom 2:1, a kapetan BiH ušao je u kultno društvo 100!

Bila je to jedna podjednaka utakmica u kojoj je na kraju presudila individualna kvaliteta. Džeko je prvi pogodak na utakmici postigao minutu prije odlaska na 15-minutni predah nakon što mu je sve servirao Dumfries, ali se domaćin u 60. minuti uspio vratiti preko Frattesija koji je poentirao na dodavanje Rogerija.

Točno 15 minuta kasnije – trenutak odluke. Mhitarjan je ubacio, devetka Intera tukla glavom i lopta je u konačnici završila iza Consiglija. U posljednje četiri međusobna ogleda Inter je dogurao do svojeg četvrtog slavlja protiv Sassuola. Zanimljivo, i u prošlom okršaju ova dva kluba Džeko je poentirao, ali je onaj kojeg je zabio danas ipak imao puno veću vrijednost.

U dresu Rome 36-godišnji Sarajlija zabio je 85 pogodaka u Serie A, dok mu je ovo bio 15. i 16. put da poentira za Inter u talijanskom prvenstvu. Inače, ukupno je u dresu Rome zabio 119 pogodaka, a u dresu Intera 19. Danas je postao i najstariji igrač u povijesti Serie A koji je na jednoj utakmici postigao dva pogotka, a s vrha je skinuo donedavnog trenera Bologne, Sinišu Mihajlovića. (I.A.S.)

Serie A, 9. kolo

Subota, 8. listopada

Sassuolo – Inter 1:2

Milan - Juventus, 18.00

Bologna - Sampdoria, 20.45

Nedjelja, 9. listopada

Torino - Empoli, 12.30

Monza - Spezia, 15.00

Salernitana - Verona, 15.00

Udinese - Atalanta, 15.00

Cremonese - Napoli, 18.00

Roma - Lecce, 20.45

Ponedjeljak, 10. listopada

Fiorentina – Lazio 20.45


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Edin DžekoInterSassuoloSerie A

Ostale Vijesti