Senzacionalan povratak na pomolu: Igrao je za Vatrene na SP-u, a dogodine bi mogao u 2.HNL?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.07.20. | 11:18

Osvrnuo se i na mogućnost da se vrati na Poljud...

Naime, kako piše Večernji list, Nikica Jelavić mogao bi se vratiti u hrvatski nogomet.

„Za Hajduk me, naravno, vežu posebne emocije. Žao mi je što Hajduk nije jak. Hajduk nema strpljenja pričekati trenera i dati mu šansu na dulje vrijeme da proba napraviti igru i ostvariti rezultat. To je taj mentalitet i teško će se promijeniti. Ova skupina ljudi s Igorom Tudorom i Marijem Stanićem kao savjetnikom mogla bi dosta toga napraviti. Posebice zbog činjenice da Hajduk već neko vrijeme nema problema s financijama kao u moje doba kada igrači ne bi primali plaću. Ako se stožeru da prilika, rezultat će doći“, rekao je za Večernjak nekadašnji hrvatski reprezentativac, nakon čega je odbacio mogućnost da ponovno postane igrač Hajduka.

„Ma gdje ću im ja pomoći, ne mogu se maknuti. Jedino mogu drukati s tribina. To je nerijetko u prošlosti bila Hajdukova pogreška – što je dovodio starije igrače koji nisu bili na visokoj razini. HNL je napredovao i ako nisi sto posto spreman, ne možeš više igrati“, istaknuo je 35-godišnjak.

Bivši hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić zadnjih šest mjeseci s aktualnim klubom Guizhou Hengfengom dogovora uvjete raskida ugovora te je veoma izgledno da se njegovoj kineskoj avanturi bliži kraj.

„Zadnjih desetak dana intenzivno razgovaramo oko uvjeta raskida. Čini mi se da smo došli do dogovora koji će, nadam se, ispoštovati i da će sve biti gotovo za desetak dana kada bismo trebali konačno potpisati prekid suradnje“, dodao je bivši napadač Rapida, Rangersa, Evertona, Hull i West Hama.

Zanimljivo, Jelavić nije odbacio mogućnost povratka u HNL, a u tom slučaju njegov novi klub bio bi – drugoligaš Rudeš!

„Zaista je sve otvoreno. Možda čak i nastavim igrati u Kini jer imam tri-četiri ponude, no one me za sada ne zadovoljavaju. Pregovaram s raznim klubovima. Druga opcija je da se vratim u Rudeš kao igrač, da budem uz momčad i uz naš projekt. Kasnije vjerojatno na neku funkciju u klubu. Ako bih se vratio u svojstvu igrača, to bi bilo samo da sam s igračima i da im pomognem u napadačkom segmentu jer smatram da imamo dosta potencijala i da ih netko s pravom energijom i entuzijazmom može usmjeriti na pravi put“, zaključio je stasiti napadač koji je u dresu hrvatske reprezentacije skupio 36 nastupa i šest pogodaka.

Jelavić je posljednje četiri i pol godine proveo u Kini, a igrao je za BJ Renhe i Guizhou Hengfeng. Sam igrač ističe kako je igrački vrhunac doživio u dresu Rangersa i Evertona, gdje ga se navijači i danas rado sjete, ali ti dani su iza njega.

Iako kineska liga nije ni približno atraktivna kao otočki nogomet, Jelavić se u Aziju nije otišao samo odmarati i uživati, a to dokazuje i podatak da je je u posljednje četiri i pol godine skupio 87 nastupa, 42 pogotka i 16 asistencija.

Za kraj dodajemo kako bi Jelavić bio uvjerljivo najveće ime 2.HNL u slučaju da se odluči vratiti u Lijepu našu, a nema nikakve sumnje, usprkos njegovoj skromnoj konstataciji kako se „ne može maknuti“, da bi on bio ogromno pojačanje i za veliku većinu hrvatskih prvoligaša.

(foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiDruga HNLNK RudešNikica Jelavić

Ostale Vijesti