Foto: Action Images
Foto: Action Images

Senzacija na pomolu: Pato dolazi na Otok kod Hrvata?

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 28.10.20. | 12:46

Brazilac je slobodan igrač od kolovoza.

Legendarni Alexandre Pato mogao bi se ubrzo ponovno vratiti u Europu.

Nekadašnja velika nada brazilskog nogometa, danas 31-godišnji strijelac bez kluba je već preko dva mjeseca nakon što je raskinuo suradnju sa Sao Paulom. Pojedini talijanski mediji prenose kako je za njegove usluge zainteresirano nekoliko tamošnjih klubova, poput Genoe, Spezije i Monze, ali najnovije informacije Calciomercata tvrde kako se u utrku uključio i engleski drugoligaš Birmingham City.

Klub nekadašnjeg veznjaka Dinama, Ivana Šunjića, muku muči s realizacijom ove sezone. Klub iz drugog najvećeg engleskog grada zabio je tek tri gola, a sva su tri stigla iz prekida (dva kornera i penal), stoga je treneru Aitoru Karanki nasušno potrebno novo rješenje.

Pato je ove sezone odigrao 11 utakmica postigavši tri gola za Sao Paulo te on vjeruje kako u njemu još ima "baruta" za europske klubove.

Na pitanje novinara o interesu za Patom, Karanka je ostao "zakopčan do grla".

"Nemam vremena razmišljati o transfer tržištu, ako nekog možemo pronaći da se poboljšamo, dapače, učinit ćemo sve da ga i dovedemo"; rekao je trener Birminghama.

Birmingham drži 17. mjesto (od 24 kluba) u Championshipu nakon sedam odigranih kola s najsiromašnijom gol-razlikom 3:4. Hrvatski veznjak Ivan Šunjić odigrao je svih šest utakmica u kojima je startao, a jednu je morao pauzirati zbog akumulirana tri žuta kartona.



Tagovi

Alexandre PatoIvan Šunjić

Ostale Vijesti