REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Šeik Jassim Al Thani poslao novu, rekordnu ponudu za kupnju Manchester Uniteda!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.03.23. | 22:38

Glazeri žele šest milijarda funi, a ponuda katarskog šeika je stigla prije ‘deadlinea’.

Zbog reprezentativne stanke je klupski nogomet posljednjih dana diljem svjetskih medija u drugom planu, ali ono što se danas događa u Manchesteru moglo bi oblikovati nogometnu budućnost.

Kao što je otprije poznato, obitelj Glazer odlučila je prodati svoj vlasnički udio u Manchester Unitedu, a danas je bio posljednji dan do kad su zainteresirani kupci mogli dostaviti svoje ponude. Sky Sports javlja kako je bilo pet zainteresiranih investitora/kompanija, ponude su se mogle poslati do 22 sata po srednjeeuropskom vremenu, a svega nekoliko minuta prije ‘deadlinea’ je Šeik Jassim Al Thani poslao novu, rekordnu ponudu za kupnju Manchester United, koja će, prema dostupnim informacijama, vjerojatno biti prihvaćena.

Sky Sports javlja kako Jassim Al Thani vjeruje da je njegova ponuda najbolja za navijače, klub, ali i cijelu zajednicu te bi on uskoro mogao/trebao postati novi vlasnik kluba.

Njegov cilj je da odmah po dolasku u klub investira značajna sredstva u obnovu stadiona, klupskih prostorija, prvu momčad, ali i omladinsku školu. Osim ponude Jassim Al Thanija, Fabrizio Romano ističe kako je ponudu dostavio i Sir Jim Ratcliffe kojeg većina navijača gleda kao idealnog novog vlasnika kluba. Obitelj Glazer je primila ponude, ali njihova odluka kome će u konačnici prodati klub neće biti donesena večeras već u narednim danima.

Inače, Sky Sports je tokom večeri izvjestio kako je Šeiku Jassimu Al Thaniju ‘smiješno’ kako Sir Jim Ratcliffe vjeruje da može poslati jednako tešku ponudu kao on, a budući da se o njegovoj posljednjoj ponudi piše i govori kao najvećoj u povijesti sporta, izgleda kako Glazeri neće imati drugog izbora nego prihvatiti istu.

Podsjetimo, Manchester United je bio u stopostotnom vlasništvu obitelji Glazer od 2005. godine, a njihov odlazak iz kluba navijači zazivaju već godinama. (I.A.S.)




Tagovi

Manchester United

Ostale Vijesti