Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Sedloski: "Hvala maksimirskoj publici i navijačima Shkupija, Dinamu poručujem - Dobrodošli u Skopje"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 23:21

Goce Sedloski bio je iznimno zadovojan nakon remija na Maksimiru protiv Dinama.

Shkupi je u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka na Maksimiru šokirao Dinamo i odigrao 2:2. Strateg gostiju, dinamovcima dobro poznati Goce Sedloski nije krio zadovoljstvo nakon odigrane utakmice.

"Čestitke igračima obje momčadi. Gledali smo pravu, europsku, vrhunsku utakmicu. Primili smo gol pred kraj prvog poluvremena gol iako smo igrali jako dobro. No, to je nogomet. Pred nama je 90 minuta u Skopju. Dinamo je i dalje veliki favorit, U Skopju nas očekuje puni stadion i sjajna atmosfera. Dinamo svaka tri dana igra europske utakmice, a mojima je ovo bila prva. Malo sam se bojao kako će reagirati, ali odigrali su sjajno. Posebno smo dobro igrali u prvom dijelu, igrali smo pas igru, kako smo i trenirali pred utakmicu. Dinamu želim poručiti, dobrodošli u Skopje".

Je li više očekivao od Dinama?

"Zna se Dinamova kvaliteta. Možda su nas malo podcijenili. Čekali smo svoju priliku i dočekali je. Čim igraš s ekipom poput Dinama svi su mislili da ćemo izgubiti s uvjerljivom razlikom. Znamo tko je Dinamo, klub koji svake godine igra Ligu prvaka ili Europsku ligu. No, moji igrači su odigrali vrhunskih 45 minuta i čestitam im na ovom rezultatu".

Nakon 0:2 u Gibraltaru, pobjeda na Maksimiru. Kako je to moguće?

"Zato je nogomet zanimljiv. Imali smo dosta peha pred tu utakmicu, falilo nam je nekoliko igrača, ali to je tako, sada smo odigrali na Maksimiru s Dinamom 2:2. Tučnjava mojih igrača? Ma to su mediji napuhali. Imali su dopuštenje za izlazak, dogodilo se to što se dogodilo. Danas su obojica igrali i to dobro".

Dinamo je imao veliku podršku Bad Blue Boysa, a Shkupi Švercera.

"Nogomet se igra za navijače. Ovo je bila prava utakmica. Bilo je puno golova, dosta akcije, čestitam objema navijačkim skupinama na fer i korektnom navijanju. Naši su došli s pet autobusa. Nogomet se igra zbog njih. Hvala Maksimirskoj publici jer me ovako pozdravila".


Drugo pretkolo Lige prvaka, 19. srpnja

Dinamo - Shkupi 2:2 (0:1 Queven 25., 1:1 Ademi 44., 2:1 Petković 86., 2:2 Cephas 88.)

Stadion: Maksimir

Gletatelja: 7912

Sudac: Radu Petrescu (Rum)

Žuti kartoni: Moharrami 41., Ademi 73. (Dinamo) / Sheji 45. (Shkupi)

Crveni kartoni: -

Dinamo: Livaković – Moharrami (od 77. Ristovski), J. Šutalo (od 16. Theophile), Perić, Ljubičić – Špikić (od 46. Menalo), Mišić (od 63. Josip Mišić), Ademi, Ivanušec – Drmić (od 63. Oršić), Petković

Liga prvaka, kvalifikacije

Utorak, 19. srpnja

Pjunik – Dudelange 0:1

Karabag – Zurich 3:2

Žalgiris – Malmo 1:0

Ludogorec – Shamrock Rovers 3:0

Midtylland – AEK Larnaca 1:1

Linfield – Bodo/Glimt 1:0

Dinamo – Shkupi 2:2

Konferencijska liga, kvalifikacije

Hibernians – Levadia 3:2

Tirana – Zrinjski 0:1

La Fiorita – FC Ballkani 0:4

Shkupi: Nuamovski – Brdarovski, Dželi, Margvelashvili, Sheji (od 66. Sheji) – Inacio, Senghor, Alvarez (od 87. Cephas) – Hamidi (od 66. Giorgiev), Lamine (od 78. Trapanovski), Adetunji (od 87. Ali)


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti