Rekorder: Sedam godina u nizu osvojio naslov prvaka države

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.04.18. | 09:08

Specijalist za naslove.

Subotnjom pobjedom nad Augsburgom, i porazom Schalkea od HSV-a, Bayern je pet kola prije kraja osvojio 28. naslov prvaka Njemačke, od čega šesti uzastopni. No, jedan igrač Bavaraca ima čak i više uzastopnih naslova od njegovog kluba.

Radi se o Arturu Vidalu koji se Bayernu pridružio 2015. i osvojio je tri naslova u nizu. Prije toga, Čileanac je osvojio četiri uzastopna naslova s Juventusom te trenutno drži seriju od sedam uzastopnih naslova u nizu, što je više od bilo kojeg drugog živućeg igrača iz liga petice.

Osim četiri prvenstva, Vidal je s Bayernom osvojio, nacionalni kup i dva superkupa, a ove sezone nada se i jedinom trofeju koji mu ne dostaje, onom Lige prvaka. Vidal je ove sezone u 35 nastupa za Bayern upisao 6 pogodaka i 2 asistencije.

Vidala u stopu, po broju uzastopnih naslova prvaka, prati suigrač Kingsley Coman koji je osvojio šest u nizu - dva s PSG-om, jedan s Juventusom i tri s Bayeronm.

 
Apsolutni rekorder po broju uzastopnih naslova, ako mu pripišemo dva naslova koja je osvojio s Juventusom, a oduzeta su mu zbog afere Calcopoli, je Zlatan Ibrahimović koji je naslove osvajao od 2004. do 2011. s redom Ajaxom (1), Juventusom (2 oduzeta), Interom (3), Barcelonom (1) i Milanom (1).

(Foto: Reuters)


Tagovi

Arturo Vidal

Ostale Vijesti