Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Samo su Varaždin i Rujevica Modrima dosad neosvojivi. Nema čuvanja zbog žutih kartona!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 27.04.24. | 08:00

Dinamo u subotu u Varaždinu može ponovno, barem na jedan dan, preuzeti vrh i staviti Rijeku pod dodatan pritisak

Pet utakmica do kraja, ali Dinamu su ostala još samo dva stadiona na kojima ove sezone nije pobijedio. Varaždin i Rujevica! I sad u tjedan dana Modri imaju priliku uzeti i ta dva skalpa, s te dvije pobjede preuzeli bi vrh HNL-a, ušli u samu završnicu s prednošću! No, za početak, mogu u subotu (17.00 sati) preuzeti vrh barem na jedan dan i staviti Rijeku, koja u nedjelju igra protiv Lokomotive, pod dodatan pritisak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mislim da su pod pritiskom, to se može iščitati iz svega, kad si stalno prvi, a onda više nisi, to ti teže pada", okrenuo je Sergej Jakirović pogleda prema Rijeci, uvjeren da bi Dinamova pobjeda doista momčadi Željka Sopića na leđa natovarila još koji uteg. Ovo bi kolo i prije derbija na Rujevici moglo usmjeriti ovu završnicu prvenstva, u Maksimiru vjeruju, na njihov mlin, no, da bi mogli mirno čekati što će u nedjelju napraviti Lokomotiva, moraju pobijediti u Varaždinu. A Varaždinci su, podsjetimo, veliki dužnici. Jesenska utakmica bila je prevrtljiva, neočekivana, Dinamo je odigrao jedno od bolji poluvremena u prvom dijelu sezone, redao i promašivao šanse, domaćin je zabio na početku drugog dijela i Modri su se spasili (1-1) tek u nadoknadi. Namučio je Varaždin Dinamo i dvaput u Maksimiru (1-0 i 2-1), stoga Jakirović poziva na oprez.

"Zbog svega toga pušemo na hladno i vjerujemo da ćemo puno bolje iskoristiti naše prilike. Radili smo na treninzima ovaj tjedan na realizaciji, stavljali igrače u situacije, s kojima se mogu suočiti na utakmicama i vjerujem da će se to vidjeti i na utakmicama", kaže Jakirović, koji na raspolaganju ima gotovo sve igrače. Susret će, vjerojatno, propustiti tek Marko Rog, oporavio se Josip Mišić, u kadru je opet i Pierre-Gabriel, Dinamo će u Varaždinu istrčati u najjačem sastavu.

"Nema čuvanja od trećeg žutog kartona", rekao je Jakirović još nakon dvoboja s Lokomotivom, ponovio to i uoči sraza u Varaždinu, gdje će Dinamo opet imati veliku podršku svojih navijača. Južna tribina je rasprodana, ne sumnjamo da će puno dinamovaca biti i na Istoku, ali i Zapadu varaždinskog stadiona. Dinamo dolazi u Varaždin s velikim očekivanjima, s imperativom pobjede. Nakon sedam pobjeda u nizu, traži se i osma, uz to i naplata duga za taj jesenski remi. Plan B više ne postoji, nema Dinamo pravo na novo prosipanje bodova.

S druge strane, iako im osvajanje bodova ne stvara nikakav presing, Varaždincima je uvijek drago zaskočiti Dinamo. Pokušat će to i sad, rasterećeni ikakvih briga, željni samo dokazivanja i prestiža. Nikola Šafarić, trener Varaždinaca, već je i nakon prošlog zagreačkog dvoboja prije desetak dana zaključio da nema favorita u borbi za naslov, da bi bilo najpoštenije da se prva odluči u derbiju na Rujevici.

"Ja bih najradije da pobijedimo i Dinamo i Rijeku pa da oni između sebe rješavaju tko će biti prvak", ponovio je i sad Šafarić, koji će na Dinamo morati bez kartoniranih Marine i Šege te ozlijeđenog Belcara. Osvrnuo se na tu nedavnu utakmicu u Maksimiru, u kojoj je Varaždin ostao s igračem manje, a onda smanjio na 2-1, nekoliko minuta čak i prijetio izjednačenjem. No, u ovoj utakmici, naravno, očekuje bolju prezentaciju svojih igrača.

"Vidjelo se da smo malo previše respektirali Dinamo u prvom poluvremenu, stvarali smo jako malo šansi, ali kasnije nam je energija dala više zraka i počeli smo bolje igrati. Možda nam je i rezultat, gdje smo gubili,malo nas rasteretio. Ponavljam mi u toj utakmici u subotu nemamo što izgubiti, dečki moraju pustiti sve kočnice, opustit se, bez nekog pritiska i ako se tako posložimo u glavama možemo odigrati jako dobru utakmicu", najavio je trener Varaždina.

Previše filozofije, dakle, nema, Dinamo dolazi po tri boda, koja ne smije ispustiti, pritisak je sigurno na Jakirovićevim dečkima. A ako uspiju, ako pobijede, onda će se taj pritisak prebaciti prema Rujevici. Odnosno Kranjčevićevoj, gdje sutra gostuje Rijeka.

MOGUĆI SASTAVI

VARAŽDIN (4-3-3): Zelenika - Vukčević, Jelenić, Ba, Boršić - Lusavec, Postonjski, Mištrafović - Mistrovski, Dabro, Drožđek. Trener: Nikola Šafarić

DINAMO (3-4-1-2): Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile - Špikić, Mišić, Sučić, Vidović - Baturina - Petković, Kulenović. Trener: Sergej Jakirović.

Utakmica u Varaždinu počinje u 17 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Dario Bel (Osijek), pomoćnici su Marjan Tomas (Vladislavci) i Dino Knez (Osijek). VAR sudac je Ivan Bebek (Rijeka), a AVAR Kruno Šarić (Županja).




Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHNLHrvatska nogometna ligaSergej JakirovićNikola Šafarić

Ostale Vijesti