REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

Samo romantika: Argentinski dribler karijeru želi završiti u svom prvom klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 19:31

Nije zaboravio na svoje korijene

Procvao je u Realu, jednu sezonu odradio u Manchester Unitedu, a onda otišao u Grad svjetlosti, gdje igra već punih šest godina. Angel Di Maria za svoje je 33 godine imao izrazito bogatu karijeru, igrao za najbolje klubove svijeta, ali ono što je najvažnije – nije zaboravio svoj prvi.

Argentinski krilni napadač karijeru je započeo u Rosario Centralu, iz kojeg je za osam milijuna eura u ljeto 2007. prešao u redove Benfice. Portugalski skauti zapazili su ga nakon što je u sezone prije transfer u 25 nastupa za klub zabio šest pogodaka. Klub, u koji se jednog dana u ne tako dalekoj budućnosti želi vratiti.

Di Maria je 2010. za 33 milijuna eura završio u Madridu, četiri sezone kasnije za 75 na Old Traffordu, a 2015. za 63 na Parku prinčeva. Čini se da ipak nije sve u novcu, jer je član reprezentacije Argentine izjavio kako se želi umiroviti u Rosariju, klubu koji ga je lansirao među zvijezde.

“Volio bih se umiroviti u dresu Rosario Centrala, ali igrajući dobro. U PSG-u imam ugovor na još dvije godine, vidjet ćemo poslije Svjetskog prvenstva”, kazao je iskusni nogometaš za ESPN.

Di Maria ugovor s PSG-om ima do iduće godine, ali s opcijom produljenja na još godinu dana. Njegova cijena na Transfermarktu danas iznosi 20 milijuna eura.


Tagovi

Angel Di MariaRosario CentralPSG

Ostale Vijesti