Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Svjetski prvaci zabili 11 golova SAD-u, Španjolci krenuli sigurno, derbi dana pripao Iranu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 13:19

Završeno je prvo kolo grupne faze natjecanja.

Jučer je u Litvi odigran treći dan Svjetskog prvenstva u futsalu u kojem su odigrane utakmice prvog kola skupina E i F. Turnir se nastavlja danas utakmicama drugog kola skupina A i B.

Dvije najzanimljivije utakmice dana odigrane su u 17 sati. Europski viceprvak i jedan od najvećih favorita turnira reprezentacija Španjolske, na otvaranju je imala neugodnu prepreku, reprezentaciju Paragvaja, nakon Brazila i Argentine najbolje južnoameričke reprezentacije, za koju analitičari tvrde da je najbolja u povijesti paragvajskog futsala.

No, Španjolci su s po dva pogotka u oba poluvremena stigli do sigurne 4:0 pobjede (Solano 9', Adolfo 20', Gomez 29' i Raul Campos 40'). Zanimljivo, u oba poluvremena zabijali su u 9. i posljednjoj minuti dionice.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

U drugoj utakmici skupine, ujedno i najefikasnijom na dosadašnjem turniru, favorizirani Japanci nisu imali problema s Angolom i slavili su s 8:4. Japan je na odmor otišao s prednosti od 3:1, Angola se dva puta vraćala na -1, no na kraju su četverostruki strijelac Arthur de Oliveira i dvostruki Ryuta Hoshi Japanu donijeli zasluženu pobjedu.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Puno se očekivalo od utakmice između najbolje azijske ekipe Irana i jake Srbije. Iran nije mogao računati na glavnu zvijezdu Hosseina Tayebija, a Srbiji su se vratili Mladen Kocić i Slobodan Rajčević. Ipak, Iran je dobro otvorio utakmicu i u 4. su Ahmadi i Fakhim zabili za 2:0 vodstvo. U 11. je Ahmadi zaradio crveni karton, no Srbija nije uspjela realizirati igrača više.

Ipak, Futsal Orlovi postižu svoj prvi pogodak u 18. kada je poentirao novi igrač Futsal Pule Miloš Stojković. Srbija se nije branila, prijetila je vratima Irana, no novog gola prvi su stigli Futsal Gepardi, preko svojeg ponajboljeg igrača na susretu Ahmada Esmaelipoura u 37. Minutu kasnije Dragan Tomić postavio je konačnih 2:3.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

U posljednjoj utakmici dana Argentina je pohod na obranu naslova krenula s 11:0 pobjedom nad reprezentacijom SAD-a. Junak dvoboja bio je Alan Brandi, napadač španjolskog Jeana, koji je zabio pet pogodaka. Dva je zabio Angel Claudino i Maximiliano Rescia, a po jedan Santiago Basile, Leandro Cuzzolino i Cristian Borruto.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Utorak, 14. rujna:

Paragvaj - Španjolska 0:4

Srbija - Iran 2:3

Angola - Japan 4:8

Argentina - SAD 11:0

Srijeda, 15. rujna

Kostarika - Venezuela, 17:00

Egipat - Gvatemala, 17:00

Litva - Kazakhstan, 19:00

Uzbekistan - Rusija, 19:00



Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsalu

Ostale Vijesti