REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Samo je Pochettino za nijansu iznad Contea u Tottenhamu, a Talijan je čak i u Sieni bio uspješniji

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 10:37

Kap koja je prelila čašu bila je izjava u kojoj je napao predsjednika Levyja.

Iako je došla u relativno neočekivano vrijeme, odluka Daniela Levya da smijeni Antonija Contea praktički nikoga nije iznenadila. Talijanu je presudilo veliko očekivanje navijača, neatraktivna igra, a u konačnici i sukob s Levyjem koji je, nakon što ga je Conte otvoreno prozvao poslije remija sa Southamptonom, odvagnuo pluseve i minuseve pa se na kraju odlučio zahvaliti Talijanu na svemu što je napravio za klub.

Zanimljivo, kad se pogleda prosjek osvojenih bodova na klupi Pijetlova, od Contea (1.88) je za nijansu bio bolji samo Pochettino (1.89), dok su iza njih dvojice ostali Villas-Boas (1.83), Redknapp (1.74) i Mourinho (1.64).

Pod vodstvom Contea je popriličan broj igrača iskazao svoje nezadovoljstvo, kako 'iza zatvorenih vrata', tako i javno. Posebno oštar bio je Richarlison koji je rekao nakon ispadanja iz Lige prvaka da je 'ova sezona s**nje te da mu nije jasno zašto ne igra', što se, naravno, Talijanu nije svidjelo. Conte je imao neke svoje 'miljenike', ali dojam je da ono što je on nastojao napraviti od Tottenhama nije bilo moguće. Forsirao je sistem i način igre kakav najvećim zvijezdama i nije bio baš po volji pa tako u klubu nitko neće proliti suzu za Talijanom.

Mason bi trebao voditi momčad do kraja sezone, ali Englezi su se sada raspisali o tome kako je otkazu Conteu kumovao i otkaz Nagelsmannu. Navodno je Levy oduševljen radom njemačkog stratega te bi ga rado doveo u sjeverni dio Londona. Nagelsmann je, osim Tottenhama, navodno i u kombinacijama oko mogućeg odlaska u Real Madrid, ali mlađahnom treneru se ne žuri s donošenjem odluke te će prije nego što prelomi što će dalje prvo kvalitetno odmoriti od svega što mu se događalo u Bayernu. Možda ode na skijanje, tko će ga znati…

U svakom slučaju, za Contea se dolazak u Tottenham pokazao velikim neuspjehom. Samo je u tri kluba ostvarivao slabije rezultate (prvi mandat u Arezzu, Bari i Atalanta), a čak je i u Sieni imao veći prosjek osvojenih bodova (1.82) prije nego što ga je 'oteo' stariji brat iz Torina.

Tko će biti dugoročno rješenje za Tottenham, tek treba vidjeti. Hoće li se vratiti miljenik svlačionice Pochettino, hoće li se Nagelsmann nakon Bayerna zadovoljiti klubom kao što je Tottenham ili će se u igru ubaciti neko treće ime (Glasner, Luis Enrique) tek treba vidjeti…



Tagovi

Mauricio PochettinoAntonio ConteTottenhamPremier liga

Ostale Vijesti