Ruski liječnik priznao: Naši igrači ušmrkavali su amonijak uoči utakmice s Hrvatskom

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.07.18. | 14:19

To je uobičajeno kao pranje kose šamponom, kaže glavni liječnik ruske reprezentacije.

> ODIGRAJ HRVATSKA – ENGLESKA

> HRVATSKA PRVAK SVIJETA, TEČAJ 5,00

Njemačke novine Suddeutsche Zeitung objavile su priču tvrdnjom kako su Rusi ušmrkavali amonijak, kako bi što bolje igrali na Svjetskom prvenstvu, a ruski liječnik nije zanijekao njihove tvrdnje, naprotiv…

> LUKA MODRIĆ NAJBOLJI IGRAČ SP-A, TEČAJ 5,00

> DANIJEL SUBAŠIĆ NAJBOLJI VRATAR SP-A, TEČAJ 3,60

Ruski nogometaši, koji su na utakmici protiv Španjolske ušli s klupe, imali kuglice vate natopljene amonijakom iz kojih su udisali njegove pare. Doktor Bezgulov potvrdio je kako su ih koristile zamjene i protiv Hrvatske u četvrtfinalu, ali to, kaže, nije zabranjeno.

> ODIGRAJ FRANCUSKA - BELGIJA

„Tisuće sportaša koriste se tom metodom, amonijak možete nabaviti u bilo kojoj ljekarni, ušmrkavanje amonijaka u uporabi je već desetljećima,“ rekao je.

Sve što je rekao je istina, amonijakom se koriste, primjerice, dizači utega, koji prije nego što se spremaju podići najveću težinu, ušmkravaju supstancu kako bi im podigla adrenalin.

„Uobičajena je kao pranje kose šamponom,“ banalizirao je stvar ruski liječnik.

Razumljivo je zašto cijeli svijet upire prstom u Ruse i optužuje ih za doping, naime, za vrijeme željezne zavjese sovjetski sportaši nisu bili dužni davati uzorke urina i krvi za dopinške kontrole. Iako se dopingiranje sportaša iz SSSR-a nije se moglo dokazati, činjenica je kako je mnogo sovjetskih sportaša iz hladnoratovskog razdoblja umrlo u ranim četrdesetima, sumnja se upravo radi uzimanja dopinga.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

međunarodni nogometSvjetsko prvenstvo u nogometuRusija 2018Ruska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti