Action Images
Action Images

Rušio je rekorde u Rusiji i Kini, za njega je isplaćeno preko 100 milijuna eura, a u 35. ga još traže

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 13:52

Tukao je Japance, Portugalce, Ruse i Kineze, i ovo sad mu je posljednji klub...

Četverogodišnja epizoda Brazilca Hulka u Kini okončana je. Snažni napadač danas se na svom Instagram profilu oprostio od Shanghaia, koji je jučer zaključio svoju ovogodišnju epizodu u Azijskoj ligi prvaka i sad je jasno kako od nastavka suradnje na Dalekom istoku neće biti ništa.

Službeno je ugovorno vezan u Kini do kraja godine, međutim u klubu su mu izašli u susret pa će odmah otputovati u Brazil s obitelji i uz blagdansku trpezu razmotriti gdje i kako dalje. Ponuda mu ne nedostaje, iako ima već 34 godine...

"Danas je podjednako važan dan kao kad sam dolazio, jer se danas opraštam od kluba koji me je dočekao i primio s velikim veseljem. Zahvalan sam navijačima koji su me odlično prihvatili, ljudima iz kluba... Hvala na ovim godinama sreće. Zajedno smo postigli mnogo. Kao u svakoj sredini dosad i ovaj put odlazim s mnogo novih prijatelja", napisao je Hulk.

Na svoje sljedeće odredište u karijeri možda neće morati putovati tako daleko. Jedna od najkonkretnijih sredina koja mu nudi suradnju je brazilski Palmeiras čiji je Hulk veliki fan.

Ali veliki je fan i love, koja se kroz karijeru lijepila na njega, najprije je Porto za njega iskrcao Tokio Vardyju 19.000.000 eura, što je jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti japanske lige. Potom ga je od Porta otkupio ruski Zenit za tad rekordnih 40.000.000 eura, što je uz nedavni transfer Malcoma u Zenit i dalje najskuplji iznos koji je neki ruski klub isplatio za nogometaša, a njegov 55.800.000 eura vrijedan prelazak u kineski Shanghai i danas je najskuplji posao u povijesti ruskog nogometa, odnosno drugi najskuplji transfer u povijesti kineske Super League. Za njegove noge, dakle, isplaćeno je ukupno 114.800.000 eura. Zvuči kao sitnica iz današnje perspektive, ali recimo da je za njega ukupno isplaćeno više, nego za Fernanda Torresa.

A ako mu love nije bilo dovoljno, može se naplatiti na sjeveru američkog kontinenta jer ga prate klubovi iz MLS-a, odnosno potpisati za hrpu petroturističkih dolara u UAE-u, a navodno ni ljudi u Portu ne bi imali ništa protiv njegovog povratka.


Tagovi

Hulk

Ostale Vijesti