Rusija potvrdila vrh skupine B novim trijumfom protiv Turske (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.10.18. | 19:57

Turci bez prave prilike za drugi uzastopni poraz od Rusa.

U današnjem susretu skupine B Lige nacija Rusija je porazila Tursku drugi puta u nešto više od mjesec dana rezultatom 2:0 te se ovim trijumfom ostaka vrhu ljestvice sa sedam bodova, četiri više od današnjeg suparnika što bi trebalo biti dovoljno za osvajanje prvog mjesta, iako ih tehnički može prestići Švedska s dvije uvjerljive pobjede.

Od samog početka domaćini su se nametnuli kao kvalitetnija ekipa, a u 20. minuti Georgiy Dzikiya pogađa vratnicu, a odbijanac u mrežu pospremio je Roman Neustadter.

 

 

Do kraja poluvremena vidjeli smo dosta nervoznu utakmicu bez prevelikih prilika u kojem je sudac morao podijeliti čak tri žuta kartona.

Drugo poluvrijeme otvorio je domaćin puno bolje, a ogromnu priliku je propustio Artem Dzyuba koji je pucao iznad gola.  U 70. minuti opet smo vidjeli dobru akciju Rusije, ali Gazinskiy je bio neprecizan.

I kad se već činilo da će domaćini pobijediti minimalnim rezultatom Denis Cheryshev je smireno poentirao na asistenciju kreativnog Aleksandra Golovina za konačnih, Rusija : Turska 2:0.

 

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ruska nogometna reprezentacijaTurska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti