Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Rudeš zabio nakon 146 dana, imao cijelo pouvreme igrača više, ali je upisao novi poraz

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 18:16

Istra 1961 upisala je pobjedu kojom je pobjegla posljednjem Rudešu na čak 21 bod prednosti.

Iako je Rudeš jako dobro otvorio utakmicu i u šestoj minuti prekinuo post bez pogotka u HNL-u koji traje od 1. listopada, iako je od 45. minute igrao s igračem više nakon isključenja strijelca prvog Istrinog gola Marija Čuića, Istra je preokretom stigla do pobjede kojom je zagrebački sastav dodatno gurnula prema 1.NL. Junak utakmice bio je 'joker s klupe' Ante Erceg.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Paolo Tramezzani odlučio je Antu Ercega ostaviti na klupi za pričuve, a bočnim napadačima Mateju Vuku i nigerijskom Šveđaninu Emmanuelu Ekongu pridodao je još jednog Nigerijca, Salima Faga Lawala. Davor Mladina Franu Topiću pretpostavio je iskusnijeg Erosa Grezdu, a povratnički debi u HNL-u zabilježio je i Fran Karačić, bivši igrač Lokomotive i Dinama koji se nakon trogodišnje episode u Bresciji vratio u HNL.

Upravo je desni bek Karačić, koji je danas igrao na lijevoj strani obrane, prekinuo Rudešov golgeterski post koji je trajao od 1. listopada, odnosno 146 dana, gotovo pet mjeseci! U šestoj minuti utakmice Rudeš je odradio jako dobru tranziciju, bivši hrvatski reprezentativac Ante Ćorić ‘zavrnuo’ je loptu prema šesnaestercu, lopta je preletjela do druge strane, a Karačić snažno ‘zakucava’ loptu za vodstvo Rudeša!

To je bilo drugo vodstvo Rudeša u ovoj sezoni i prvo nakon drugog kola i 3-0 vodstva protiv Osijeka.

Nakon dugoočekivanog postignutog gola Rudeš je prepustio loptu Istri 1961, koja je dominirala prvim dijelom, no i Rudeš se u nekoliko navrata opasno približio golu domaćina. Ipak, Istra 1961 izjednačila je u 22. minuti. Oleg Petrusenko izveo je korner, Matej Vuk proslijedio loptu do Marija Čuića koji snažno zakucava iza leđa Mateja Markovića.

Vrlo dobar dojam ostavio je Lawal koji je s nekoliko atraktivnih driblinga izbacio igrače Rudeša, a nigerijska osovina Lawal-Ekong radila je dosta problema Rudešovoj obrani. No, medvjeđu uslugu svojoj momčadi napravio je strijelac Čuić koji je u 45. zbog simulacije dobio drugi žuti karton i Istra 1961 je cijelo drugo poluvrijeme morala igrati s igračem manje.

Tramezzani je odmah reagirao. Na poluvremenu je umjesto također kartoniranog Ekonga ubacio desnog beka Morisa Valinčića. Reagirao je i Davor Mladina. Uvidjevši ‘povijesnu’ priliku da stigne do pobjede, napravio je rošadu u napadu. Umjesto Riada Mašale u igru je ušao još jedan povratnik u HNL Matko Babić.

Ulazak Valinčića unio je dodatnu živost u igri Istre 1961 koja je, unatoč igri s igračem manje, dominirala početkom nastavka. No, što je utakmica više odmicala, to se Istra počela ztatvarati, a Rudeš otvarati. Veliku šansu za goste ponovno je imao Karačić koji je nakon jednog centaršuta sjajno pucao glavom, ali je Lovro Majkić još sjajnije obranio! Upravo je ta otvorenija igra Rudeša otvorila puno prostora u obrani za Antu Ercega, koji je zamijenio Lawala. Najbolji ovosezonski strijelac Istre, kojeg je prije utakmice mučila viroza, krenuo je u silovitu kontru, pretrčao je Tomislava Mrčelu i Matea Pavlovića, ušao u kazneni prostor i neobranjivo iskosa zakucao loptu iza leđa Markovića.

Rudeš je do kraja utakmice pokušao doći do izjednačenja, ali zagrebački sastav jednostvano nije imao snage, a ni kvalitete, da izbjegne novi poraz. Priliku je propustio Vinko Petković, a u samoj završnici dvoboja vidjeli smo i naguravanje u kaznenom prostoru Rudeša. Mario Zebec riješio je taj problem žutim kartonom Markoviću i prekidom udarce nakon ispuacavanja lopte.

Rudešu nada ostaje u osvajanje Kupa. U četvrtfinalu na domaćem terenu iduće srijede dočekuje lidera HNL-a Rijeku, a u HNL-u u idućem kolu ugošćuje Goricu. Istra 1961 pak gostuje na Poljudu.

Istra 1961 - Rudeš 2-1

Pula. Aldo Drosina.

Strijelci: 0-1 Karačić (6., Ćorić), 1-1 Čuić (22., Vuk), 2-1 Erceg (78., Kadušić)

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Kadušić, Majstorović, Koski, Devetak - Petrusenko (od 70. Maurić), Blagojević, Čuić - Ekong (od 46. Valinčić), Lawal (od 70. Erceg), Vuk

Rudeš (4-2-3-1): Marković - Šehić, Mrčela, Pavlović, Karačić - Pasariček, Vukmanović (od 70. Latković) - Mašala (od 46. Babić), Ćorić, Grezda - Doležal (od 70. Topić)

Sudac: Mario Zebec (Varaždin), pomoćnici: Ivan Janić (Ilok), Dino Knez (Osijek), Marino Majstorović (Crikvenica); VAR: Patrik Kolarič (Čakovec), AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar)

Žuti kartoni: Čuić, Ekong (Istra) / Doležal, Karačić, Markvić (Rudeš)

Crveni karton: Čuić 45. (Istra)




Tagovi

Istra 1961NK RudešHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti