Boris Scitar/PIXSELL
Boris Scitar/PIXSELL

Rudeš vratio prednost, Samir Toplak nadmudrio Marka Lozu u Hrvacama, a Crni iz Sigeta slavili na stadionu Hrvatskih vitezova

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 18:59

Počeo je treći krug u drugom razredu hrvatskog nogometa

U nedjeljnim utakmicama 23. kola Prve nogometne lige, prvom trećeg kruga natjecanja u drugom rangu, vodeći Rudeš svladao je Orijent 1919 3:1, Kustošija kao gost bila bolja od Solina 1:0, a Hrvatski dragovoljac slavio u Dugopolju 2:1.

U Rudešu, domaćin je poveo pogptkom Luke Pasaričeka u 14. minuti, snažnim udarcem kojeg nije uspio zaustaviti vratar gostiju sa Sušaka Mislav Zadro, koji je potom imao nekoliko uspješnih intervencija. Goste je pomazila sreća u 38. minuti kad je ubacivanje Monjca s lijeve strane u vlastitu mrežu pospremio Miguel Campos. No, ubrzo je Jukičić napravio prekršaj na Kovačeviću za kazneni udarac kojeg je realizirao Zadranin Roko Brajković (ne ga miješati s imenjakom iz junior Hajduka).

U drugom poluvremenu imali su svojh prilika i gosti, morao je intervenirati domaći čuvar mreže Karlo Kralj, a nakon trenerskih poteza s klupe utakmica je odlučena u 81. minuti kad je Brajković nabacio, Latković pucao glavom, a Zadro loše reagirao.

Ovom pobjedom Rudešani su ponovno pobjegli Cibaliji na šest bodova razlike.

U Hrvacama, Kustošija Samira Toplaka slavila je protiv Solina kojeg odnedavna vodi Marko Lozo pogotkom Mihovila Geljića u 72. minuti. Solin je tako ostao četrvti, ali samo s bodom ispred četiri kluba sa 28 bodova, dočim je Kustošija dostigla Croatiju Zmijavci, oboje imaju po 27 bodova.

Na stadionu Hrvatskih vitezova, pak, Hrvatski dragovljac je došao do sva tri boda protiv Dugopolja. Gosti iz Novog Zagreba poveli su blitzkriegom nakon pogodaka Mihovila Šutala u 8. i 12. minuti, a za domaće je smanjio Ivan Rodić u 78. Dugopoljci su tako ostali na diobi između petog i osmog mjesta sa 28 bodova, dok su Crni i dalje posljednji, ali su zadržali šest bodova manje od Bijelobrđana. (ri)

Prva NL, 23. kolo

Petak, 24. ožujka

Cibalia – Croatia Zmijavci 0:0

Subota, 25. ožujka

Vukovar 1991 – Jarun 4:1

Dubrava Tim Kabel – BSK Bijelo Brdo 1:2

Nedjelja, 26. ožujka

Rudeš – Orijent 3:1

Solin – Kustošija 0:1

Dugopolje – Hrvatski dragovoljac 1:2



Tagovi

Prva nogometna ligaNK RudešNK Orijent 1919SolinKustošijaDugopoljeHrvatski dragovoljac

Ostale Vijesti