Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Rudeš, vi ste najslabija karika! Magija Murića izbacila Rudeš iz lige

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 12.04.24. | 18:50

Na zapadu Zagreba gledali smo sjajnu i vrlo sadržajnu utakmicu, Rudeš je odigrao odlično i zaslužio je više od rezultatski uvjerljivog poraza, ali uništio ih je Ivan Sušak, koji je obranio četiri čiste šanse domaćem sastavu i u suradnji s Robertom Murićem ispratio ih u niži rang

Jednu sezonu plesao je Rudeš u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa. U dvoboju u kojem im je samo pobjeda igrala kako bi matematički ostali u igri za ostankom, Slaven Belupo pobijedio ih je 3-1 na njihovom terenu na ŠC Rudeš. Time je zagrebačka momčad i službeno ispala u Prvu nogometnu ligu, dok su Farmaceuti u debiju novog trenera Ivana Radeljića upisali prvu pobjedu nakon osam utakmica posta. Dvoboj su obilježili Robert Murić s dva pogotka, od kojih je prvi pravo remek-djelo, odnosno vratar Ivan Sušak, koji je upisao četiri bravure na koprivničkim vratima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo uzbuđenje na utakmici vidjeli smo u 7. minuti. Igrači Rudeša pojurili su u kontru, no Riad Mašala bio je prebrz u tome. Na koncu, akciju je okrunio pogotkom, no poništen je zbog zaleđa Mašale na centru igrališta.

Gosti su uzvratili u 13. minuti. Šakota je lijepo s lijevog krila proigrao prema natrčalom Štefulju, no njegov udarac s 12-ak metara iskosa, odlazi daleko od okvira gola.

Treća je bila sreća. Barem ako gledamo opasnosti u 16-ercima. Rudeš je u Bila je to lijepa akcija domaćina. Vilim Krušlin je na lijevoj strani pravovremeno uposlen, potom je povratno vratio u sredinu, gdje je na 15-ak metara čekao Aleksa Latković i lijepim udarcem matirao gostujućeg vratara. Bio je to drugi ovosezonski pogodak za crnogorskog veznjaka, a posebno je zanimljivo da se i prvi puta u strijelce upisao protiv Koprivničana.

Primljeni pogodak nije pretjerano probudio Farmaceute, tek su dva puta preko Šakote zaprijetili, ali bez ikakve opasnosti za Markovića. Stoga je reakciju odlučio izazvati trener Ivan Radeljić. Već u 32. minuti posegnuo je za prvom izmjenom. Caimacov je zamijenio Agbekpornua, koji je uz izuzetno nervoznu reakciju i geste na licu napustio teren i sjeo na klupu.

Caimacovu je, dvije minute nakon ulaska, grubim klizećim startom „dobrodošlicu” zaželio Vilim Krušlin, za što ga je sudac Melnjak zasluženo počastio kartonom žute boje.

Zamjena u sredini terena nije polučila željeni uspjeh kod gostiju. Do kraja poluvremena bili su jednako bezopasni kao i do ulaska Caimacova. Dapače, jedini spomena vrijedan pokušaj kreirali su domaćini. I bila je to stopostotna prilika za povećanje vodstva, Petković je bio 'oči u oči' s gostujućim čuvarom mreže, ali Sušak je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik.

U nastavku utakmice, gledali smo osjetno bolji nogomet. Nakon nekoliko poluprilika, Slaven Belupo dolazi do izjednačenja u 57. minuti. Bio je to trenutak inspiracije Roberta Murića. Namjestio se na lijevu nogu i s 15-ak metara iskosa naciljao suprotne rašlje. Predivan pogodak kojim je podsjetio na svoje dane u Rijeci, kada je igrao najbolji nogomet u karijeri.

Bio je to alarm za Rudeš da krene u napad, jer samo ih je pobjeda matematički ostavljala u igri za ostankom u elitnom društvu. Kreirali su dvije sjajne šanse, dva zicera. Pokušali su Brajković i Doležal, ali dvije vrhunske intervencije upisao je Sušak.

Kazna za promašaje bila je neumoljiva. Caimacov je dobio sjajnu loptu u prostor, sjurio se u kazneni prostor i na drugoj strani proigrao nečuvanog Murića, koji lagano posprema loptu u mrežu za preokret.

Do kraja utakmice, gledali smo izuzetno žustru igru s obje strane, sudac Melnjak podijelio je još nekoliko žutih kartona, dok je Rudeš promašio još jedan čisti zicer. Bolje rečeno, Ivan Sušak odradio je najbolju utakmicu sezone. Ponovno je pucao Brajković, ali Sušak je trećom čudesnom intervencijom spakirao tri boda u Podravinu, dok je Rudeš poslao u niži rang. Konačan rezultat postavio je Šuto u 6. minuti sudačke nadoknade, nakon što je vratar Marković krenuo u napad i time prouzročio veliku pomutnju na terenu. Na koncu, izgubio je duel na sredini terena, a Šuto je s 40 metara pogodio u nebranjenu mrežu.

Rudeš – Slaven Belupo 1-3

Zagreb. Stadion: ŠC Rudeš

Strijelci: 1-0 Latković (15., Krušlin), 1-1 Murić (57.), 1-2 Murić (62., Caimacov), 1-3 Šuto (90+6.)

Žuti kartoni: Kuzmanić, Krušlin, Karačić (Rudeš), Šakota, Boras, Jelić Balta (Slaven Belupo)

Glavni sudac: Antonio Melnjak (Rijeka), pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dominik Benković (Zaprešić), VAR: Ivan Bebek (Rijeka).

Rudeš (4-2-3-1): Marković - Karačić, Mrčela, Camara, Krušlin - Pasariček, Kuzmanić (59. Brajković) – Mašala (69. Špeljak), Latković, Petković (59. Grezda) – Doležal (69. Budiša)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak – Bosec (46. Krušelj), Boras, Božić, Štefulj – Agbekpornu (32. Caimacov), Jelić Balta – Murić (82. Liber), Mioč (82. Jagušić), Šakota – Štrkalj (56. Šuto)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoRobert MurićIvan ŠušakRudešNK Rudeš

Ostale Vijesti