Roma predložila Evertonu NBA-ovsku zamjenu, spremni su pustiti Kluiverta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 09:37

Ovo bi mogao biti pravi „win-win“

Ovaj 20-godišnji središnji napadač postao je član Evertona u ljeto 2019. godine nakon što su ga Toffese doveli na Goodison Park za 27,5 milijuna eura iz talijanskog velikana Juventusa.

Iako je Kean na Otoku još uvijek „rookie“, tamošnji mediji izgubili su strpljenje s njim te oni smatraju kako ovaj mladić još uvijek nije mentalno spreman biti dio jedne, u svakom pogledu zahtjevne lige, kao što je engleska.

Talijanski mediji pišu kako ga rado u svojim redovima vidjela Roma, a kako bi se taj transfer ostvario spremni su, između ostalog, ponuditi i Justina Kluiverta.

Sin nekadašnje zvijezde svijetskog nogometa Patricka, 21-godišnji Justin, u Rim stigao u ljeto 2018. godine iz Ajaxa za 17,25 milijuna eura. Iako se nije uspio nametnuti kao siguran starter u redovima Rimljana, Justin od kako je stigao svako toliko „zabljesne“, ali ti njegovi trenutne inspiracije ne zadovoljavaju njegovog trenera koji od njeg očekuje kvalitetne igre u kontinuitetu, a ne na mahove. Nadalje, takav sličan opis može se staviti i pored Turčina Cengiza Undera, ali je on ipak nešto veća zvijezda na Olimpicu te ga se čelnici kluba nisu tek tako spremni odreći u zamjenu za Moisea Kanea.

Kao što smo već spomenuli, za 20-godišnjim Talijanom jedna je jako loša sezona, a Kean je za Everton skupio 27 nastupa u svim natjecanjima te je pritom postigao svega jedan pogodak (dvije asistencije). Radi svega navedenog momčad Carla Ancelottija spremna ga je pustiti da se vrati u Serie A, ali osim Kluiverta očekuju i nešto novaca, što Rimljani u ovom trenutku nisu spremni ponuditi već oni smatraju kako je ovo izvrsna prilika da se napravi NBA-ovski trejd i da dvije veoma dobre momčadi dobiju dva veoma dobra mlada igrača pred kojima je još puno posla ukoliko misle ostvariti velike karijere.

Povrh svega, valja istaknuti kako obojica nogometaša još uvijek nisu u potpunosti odrasla te još uvijek imaju "dječačke mušice", a to naročito vrijedi za Talijana koji je za vrijeme mobilizacije i karantene priredio tulum čime je razbjesnio britansku javnost.

Jasno, talent kod obojice je očigledan, a u cijelom ovom transferu zanimljivo je i to što su klubovi dosta „tanki“ na pozicijama koje gledaju popuniti ovim transferom. Osim Edina Džeke, kojeg polako sustižu godine, Roma nema pravog središnjeg napadača, dok je Kluviert tipično krilo kakvo treba Ancelottiju za njegov tip igre.

U svakom slučaju, ova zamjena ima smisla, mogla bi biti pravi „win-win“ za obje momčadi, treneri će biti zadovoljni, a igrači će imati novu priliku pokazati sve što znaju i umiju.

Jako, jako zanimljivo...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

transferiLjetni prijelazni rokMoise KeanJustin Kluivert

Ostale Vijesti