REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Roko Šimić "Poseban je osjećaj pobijediti u Ligi prvaka, moj tata je prije 16 godina osvojio ovo natjecanje"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 08:49

Mladi Hrvat izabran je za igrača utakmice.

RB Salzburg će ove sezone biti posebno praćena momčad među hrvatskom nogometnom publikom. Već neko vrijeme u njihovom dobro poznatom inkubatoru talenata raste Luka Sučić, plemeniti veznjak od kojeg očekujemo puno toga u budućnosti, no od ove sezone trener Gerhard Struber na raspolaganju ima i Roka Šimića, talentiranog napadača koji je prošlu polusezonu odradio na posudbi u švcarskom Zürichu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šimić je u jučerašnjoj velikoj 2-0 pobjedi Salzburga na gostovanju kod Benfice zabio pogodak za vodstvo i asistirao je za drugi gol Austrijanaca. Uz dva pogotka koja je zabio u sedam prvenstvenih nastupa, možemo reći kako je Šimić sjajno otvorio sezonu i izborio se za značajnu minutažu u narednim tjednima.

"Bilo je savršeno. Svi igrači, od onih koji su počeli utakmicu do onih na klupi dali su sve za pobjedu u teškoj utakmici protiv velike Benfice. Prije 16 godina moj otac je osvojio Ligu prvaka, a danas sam ja pobijedio u jednoj utakmici Lige prvaka. To je stvarno poseban osjećaj, a to što sam ja proglašen igračem utakmice i što sam postigao gol, to je nevjerojatno", komentirao je mladi napadač svoj nastup u Lisabonu, pa je dodao:

"Idemo utakmicu po utakmicu, znamo da nismo favoriti, a to je možda i dobro za nas. Dokazali smo da smo dobri. Borimo se do kraja, a to smo sad ponovno dokazali pobjedom i preuzimanjem vrha ljestvice", zaključio je Roko Šimić.

Trener momčadi Gerhard Struber također je bio zadovoljan nastupom mladog hrvatskog reprezentativca.

"On je jako težak za svakog protivničkog igrača. Stvara prostor, može kontrolirati loptu dobro i želi pobijediti u svim malim bitkama. Razvili smo ga jako dobro i izgleda dobro u svojoj ulozi. Jako je zabavno gledati ga kako tako igra."

Šimić je ukupno u karijeri za aktualnog austrijskog prvaka odigrao 24 utakmice, postigao četiri pogotka i dodao dvije asistencije, no punu afirmaciju tek očekujemo od njega. Najava koju je ispisao na početku sezone i više je nego obećavajuća. (I.M.)



Tagovi

Roko ŠimićLiga prvakaRed Bull SalzburgSalzburg

Ostale Vijesti