Privatna arhiva Roko Baturina
Privatna arhiva Roko Baturina

Roko Baturina za Germanijak: "Ako izvučemo Dinamo, dokazat ću Martinu tko je najbolji igrač u obitelji"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.07.22. | 19:59

Hrvatski napadač zabio je dva gola Šahtjoru iz Soligorska i odveo Maribor u drugo pretkolo Lige prvaka

Roko Baturina odveo je Maribor do drugog pretkola Lige prvaka. Nakon utakmice bez golova s bjeloruskim Šahtjor Soligorskom u uzvratu je hrvatski napadač s dva gola riješio prolazak i dvoboj sa Šerifom iz Moldavije.

“Taman sam došao kući. Prespavali smo u Turskoj gdje se igrala utakmica, pa letjeli za Sloveniju. Ručak, trening i prođe dan. Malo sam umoran, ali zadovoljstvo je veliko”, javio se Baturina iz Maribora u koji je stigao ovo ljeto iz Ferencvarosa na posudbu.

“Tražio sam neku sredinu u kojoj ću igrati. Maribor me htio i lani, ponovno su se prvi javili i tako mi dali do znanja da me žele. Rekli su da će cijeli klub i trener stati iza mene i da ću igrati. To mi je bilo dovoljno. Hvala im na povjerenju, nadam se da ću vratiti golovima”, otkriva nam bivši napadač Dinama koji je počeo ostvarivati ono što se od njega očekuje. Iako, priznaje Roko, bilo je poprilično nervoze uoči uzvrata.

“Prva utakmica je bila tvrda. Bili smo bolji, ja sam imao dvije dobre prilike ali na koncu je završilo bez golova. Uoči uzvrata sam bio nervozan i napravio sam sebi pritisak. Izašao sam na zagrijavanje i rekao sam sebi: “Roko, moraš se iskupiti”. Nije bilo lako, ali čim smo izašli osjetio sam da ćemo proći”.

Sljedeći protivnik je Šerif iz Moldavije koji je izbacio Zrinjski iz Mostara. U međuvremenu počinje i prvenstvo Slovenije

“Šerif je favorit na papiru, ali nisu ista momčad kao lani. Traže se i tu vidim priliku za nas. Što se tiče prvenstva, tu je jasno da idemo po naslov. Ta ambicija je normalna za Maribor”, otkriva Baturina koji ima i osobne ambicije u ovoj sezoni.

“Stavio sam pred sebe cilj od 15 golova. Bio bih presretan ako bi to ispunio, ali ne volim pričati o sebi. Idem dati sve od sebe, pa ćemo vidjet”, skromno će naš sugovornik koji se odlično snašao u Sloveniji. Doduše, pomogla je i činjenica da je tamo bio na posudbi svojevremeno. Naime, kao igrač Dinama je šest mjeseci branio boje Brava.

“Svakako je pomoglo, ali Maribor je sam po sebi lijep za život. Zagreb mi je na sat vremena, u momčadi je puno igrača mojeg godišta i nekako smo kliknuli od samog početka. Na istoj smo valnoj dužini i onda je sve lakše”.

Na sat vremena od Maribora je i brat Martin koji oduševljava svojim talentom u Maksimiru.

“Očekivao sam to od njega, pogotovo nakon onakvog završetka sezone. Dobro se razvija i uvjeren sam da će sljedeće sezone biti jedan od stožernih igrača Dinama. Klub je stao iza njega, na njemu je da to opravda”, dojam je Roka o mlađem bratu kojeg ne savjetuje i ne prenosi mu svoje iskustvo.

“Ma nema šanse. On je takav da nikoga ne pita za savjet. Takav je karakterno i treba ga pustiti da mozak radi kako misli da treba. To je jedini način da izvučete ono najbolje iz Martina”.

Zanimljivo, ako ždrijeb tako odluči, mogli bi svjedočiti dvoboju braće Baturina na putu prema Ligi prvaka.

“Uf. Razmišljao sam o tome. Prije svega ne bih htio Dinamo jer znam koliko su jaki i jasno da bi bili favorit u toj utakmici. Međutim, ako se dogodi imat ću puno motivacije u sebi. Kod nas Baturina se uvijek postavlja pitanje tko je najbolji u kući, pa ću imati priliku dokazati Martinu da sam to ja. Iako, tata Mate će uvijek na koncu reći da bez veze raspravljamo jer je on taj koji je najbolji”, smije se Roko Baturina.

Vratili smo se još malo na njegovu karijeru. Ugovor s Ferencvarosem je još dvije godine. Maribor će ga imati na posudbi godinu dana uz pravo otkupa te zadnje godine.

“Vjerujem da ću se pronaći u ovoj sredini. Vratiti se u formu, igrati i napraviti iskorak u karijeri. Povjerenje imam i to mi je jedino nedostajalo”, završio je Baturina.


Tagovi

Roko BaturinaFerencvarosMariborLiga prvakaGNK DinamoMartin Baturina

Ostale Vijesti