Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Roko Baturina s dva gola osigurao prolazak Mariboru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.07.22. | 21:14

Sjajna predstava hrvatskog napadača

Nakon krezube predstave u prvoj utakmici, Mariboru je itekako bila potrebna napadačka iskra u uzvratnoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka protiv bjeloruskog Soligorska. A slovenskom prvoligašu je želju ispunio Roko Baturina i s dva pogotka lansirao svoj klub u nastavak natjecanja.

Baturina je već u 12. minut otključao protivničku bravu, kada je u pogodak pretvorio asist Jana Repasa. Zatim je uslijedio novi golgeterski post dug 44 minute koji je svojim drugim golom na utakmici prekinuo hrvatski napadač. Ovog puta mu je asistirao Austrijanac Marko Božić.

Pogotke Baturine pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, Roko je stariji brat Dinamovog Martina Baturine, otac im je legendarni napadač Mate Baturina, a Roko je od ove sezone stigao na posudbu u Mairbor i to iz Ferencvaroša s mogućnosti otkupa ugovora. 22-godišnjak je već bio u Sloveniji, u sezoni 2019./2020. kada je kao igrač Dinama na posudbi u Bravu zabilježio 16 nastupa, zabivši pritom osam golova i dvije asistencije.

Očito mu odgovara okruženje u Sloveniji, a ova dva pogotka bi mogla naznačiti sjajnu sezonu za 22-godišnjeg hrvatskog napadača.

A Mariboru će sigurno trebati njegova dobra forma budući da je u pripremnom razdoblju zabilježio dosta skromne rezultate. (pz)

Kvalifikacije za Ligu prvaka, prvo pretkolo:

Dinamo Batumi – SLOVAN BRATISLAVA 1:2, nakon produžetaka (0:0)

Klaksvik - BODO/GLIMT 3:1 (0:3)

Soligorsk – MARIBOR 0:2 (0:0)

FERENCVAROŠ – Tobol 5:1 (0:0)

Cluj – Pjunik (0:0)

Linfield – TNS (0:1)


Tagovi

Roko BaturinaMaribor

Ostale Vijesti