Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Roko Baturina prekida posudbu u Mariboru i odlazi u Španjolsku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 14:39

Napustio je pripreme u Beleku

Maribor je u završnoj fazi priprema, a kadrovski proces još nije gotov. Kako javlja slovenski klub na službenim stranicama, pripreme u Beleku danas je napustio hrvatski napadač Roko Baturina. On je u slovenskoj momčadi gdje ga je vodio Damir Krznar bio na posudbi iz Ferencvaroša, a posudba se prekida i neće se vraćati u Mađarsku već seli u Španjolsku.

Njegova nova postaja je Racing Santander u koji dolazi na posudbu, a klub se natječe u drugoj španjolskoj ligi. Trenutno su na ivici zone ispadanja, dijele ih tek bod i jedno mjesto u borbi za ostanak, no do kraja imaju još 17 utakmica za osigurati igranje u ovom razredu španjolskog nogometa i iduće sezone.

"Roko je došao s namjerom da skupi igračke minute ili da što više vremena provede na terenu. To se promijenilo u posljednjem razdoblju, Žan Vipotnik je trenutno u prednosti i sam je izrazio želju za pronalaskom novih izazova. Dugoročno zadržavati igrača iz drugog kluba koji nema adekvatnu minutažu nema smisla, a u ovom slučaju to je najprikladnije rješenje. Posudba je time prekinuta, a Roko će svoju priču nastaviti u drugoj sredini, u drugoj državi. Zahvaljujemo mu na udjelu u našoj zajedničkoj priči i želimo mu puno sreće u nastavku karijere", rekao je sportski direktor Marko Šuler o najnovijim vijestima.

Podsjetimo, Roko je brat Dinamovog veznjaka Martina i sin ikone HNL-a Mate Baturine. U Ferencvaroš je stigao iz Dinama u transferu vrijednom 700 tisuća eura u ljeto 2020. godine,a igrao je još na posudbama u slovenskom Bravu te poljskom Lechu. S Ferencvarošom ima ugovor do ljeta 2024. godine. (rv)


Tagovi

Roko BaturinaMate BaturinaMartin BaturinaMariborFerencvarosRacing

Ostale Vijesti