Rocketsi slavili kod prvaka, Šarić epizodist u triler-pobjedi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.12.19. | 07:42

Russel Westbrook podsjetio na nedavnu prošlost.

Phoenix Sunsi slavili su u New Orleansu kod tamošnjih Pelicansa. Utakmica je, nakon produžetaka, okončana rezultatom 132:139, a Dario Šarić imao je skroman učinak od devet poena (4/9 iz igre), tri skoka i jednu asistenciju, te je bio jedini u jednoznamenkastom broju koševa u startnoj petorci.

Bio je to emotivan povratak trenera Sunsa Montyja Williamsa u grad u kojem je proveo pet godina na klupi, te u kojem je izgubio suprugu u prometnoj nesreći:

„Veliko je olakšanje što sam se vratio ovdje po prvi put u ulozi protivničkog trenera i uzeo pobjedu. Znojio sam se kao znate što, a sad se moram ići vidjeti s nekim ljudima koje dugo nisam vidio.“, rekao je.

 

 

Sunsi su početkom zadnje četvrtine imali i 20 poena prednosti, no s pet trica, od čega dvije Lonza Balla, domaćini se vraćaju te izjednačuju na 125:125. Pelikani su čak imali i priliku za pobjedu u regularnom dijelu, ali je Brandon Ingram promašio šut s krila.

U produžetku je potegao Ricky Rubio s važna četiri poena i ključnom asistencijom i povukao Sunse prema pobjedi. New Orleans ponovno se primakao tricom J.J. Redicka, no potencijalni reprezentativac Srbije Frank Kaminsky zaključio je priču s dva slobodna bacanja.

„U zadnje tri utakmice smo bili loši nakon povratka s poluvremena. Ovaj put sam se htio pobrinuti da tako ne bude.“, rekao je Devin Booker koji je 21 od svoja ukupno 44 poena postigao u trećoj četvrtini.

Kaminsky je imao 20 poena, a Rubio 13 i čak 15 asistencija. S klupe je novak Cameron Johnson dodao 18, od čega 4/8 za tri poena. Kod domaćina je za koševe bila rezervirana startna petorka u sastavu Ball (20 poena i 11 asistencija), Redick (26), Jrue Holiday (23), Ingram (21) i Jaxson Hayes (17), dok je cijela klupa skupa upisala 25.

Phoenix je na omjeru 10-11 i sad su osmi u poretku Zapadne konferencije. New Orleans je predzadnji i ima neobećavajućih 6-16.

Prvaci Toronto Raptorsi poraženi su od Houston Rocketsa 109:119, a Russell Westbrook upisao je triple-double sa 19 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Obrambena taktika Nicka Nursea bila je udvajanje Jamesa Hardena, te je prvi strijelac lige utakmicu završio samo sa 23 poena iz 11 upućenih šuteva, no ostatak Raketa pobrinulo se da se taj pristup ne isplati.

Ben Mclemore je potegao sa 28 poena, a P.J. Tucker i Danuel House dodali su 18 i 16 u zaustavljanju niza od tri poraza svoje momčadi.

„Odajte priznanje Jamesu, nije ništa forsirao večeras. Usredotočen je na našu pobjedu.“, rekao je trener Mike D'Antoni.

Tek se drugi put u sezoni dogodilo da ''Brada'' nije prvi strijelac na rosteru, nakon otvaranja sezone protiv Milwaukee Bucksa kad je imao svega 19 poena.

„Susreli smo se u zadnje vrijeme s toliko različitih tipova obrana i stilova branjenja. Večeras smo po prvi put bili suočeni s ovakvim nečim. Dečki su odlično odreagirali“, hvalio je neumoljivi strijelac svoje suigrače.

Zanimljiv je podatak da je Harden prvi pokušaj iz igre imao tek nakon osam minuta igre, što je ujedno bio i njegov jedini u prvoj četvrtini. Nađu li Rocketsi način da budu ubojiti i bez Hardenovog ''hero-balla'', ne piše se dobro konkurenciji u doigravanju Zapada.

Kod domaćina Pascal Siakam nije imao svoju večer. Za 24 poena potrošio je 22 lopte, a pogodio samo devet, dok je bekovski par Kyle Lowry (19 poena i osam asistencija) i Fred VanVleet (20) imao prilično efikasnu večer.

Houston je na 14-7 čime drži peto mjesto Zapada, dok je Toronto s 15-6 četvrti na Istoku.

 

NBA rezultati:

Washington Wizards – Philadelphia 76ers 119:113

Toronto Raptors – Houston Rockets 109:119

New York Knicks – Denver Nuggets 92:129

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns 132:139 (OT)

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

New Orleans PelicansToronto RaptorsPhoenix SunsHouston RocketsJames HardenRussell WestbrookDario ŠarićNBA

Ostale Vijesti