Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Robert Murić pregovara oko prelaska u drugu momčad Turske, priča s Dinamom pala je u dugi plan

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 31.01.22. | 08:40

Navodno je dogovorena i odšteta, a njegov navodni odlazak u Rangers bilo je tipično 'pumpanje cijene'.

Robertu Muriću je utakmica protiv Dinama na Maksimiru lako moguće bila posljednja u riječkom dresu. Jedan od najboljih igrača koje Goran Tomić ima na raspolaganju blizu je toga da ostvari veliki transfer, a iako se dosad najviše pisalo o Bliskom istoku, Rangersu, ali i Dinamu, izgleda kako ni jedno ni drugo nije istinito. Posljednje informacije govore kako je Murić blizu transfera u tursku Konyu, a postoje indicije kako je čak između dva kluba postignut dogovor oko odštete. Kolika će ona biti, zasad nije poznato.

Iako u ogledu protiv Dinama nije imao svoj dan, Murić definitivno klasa. Mnogi će se složiti, najbolja lijeva noga HNL-a igra sjajan nogomet otkako je Goran Tomić preuzeo trenersku palicu od Simona Rožmana. To se na neki način i očekivalo, jer Tomić voli takav tip igrača, a Murić mu je za povjerenje uzvratio golovima i asistencijama. Uostalom, da će njihova suradnja biti i više no dobra moglo se naslutiti još u debiju Gorana Tomića na klupi Rijeke kad je prije nešto manje od godinu dana iznenadio Osijek u Gradskom vrtu i slavio rezultatom 1:2. Strijelac oba pogotka? Robert Murić.

Prvi asistent HNL-a je prošle godine potpisao novi ugovor s Rijekom, ali kako stvari stoje neće ga odraditi do kraja. Konyaspor traži pojačana na poziciji krila i centralnog napadača, a Murić je označen kao glavna želja trenera Ilhana Paluta. Za vodećim Trabzonsporom zaostaju devet bodova (s tim da imaju utakmicu manje), a u klubu su svjesni da neće previše puta imati priliku biti u borbi za prvim mjestom te da se loše sezone Galatasarayja, Fenerbahčea i Bešiktaša moraju pokušati naplatiti odmah. Ne pamti se kad su spomenuta tri turska velikana igrala tako loše sezone, trenutno su na pozicijama koje ih ne vode u Europu, a to je nešto što Konyaspor (baš kao i vodeći Trabzonspor) pokušavaju maksimalno iskoristiti.

U slučaju da se transfer ostvari, a to je sve samo ne nerealno, Rijeka bi na ime odštete vjerojatno uprihodila popriličan iznos. Doduše, zasad je sve u sferi nagađanja, brojke su poslovna tajna, ali očekuje se odšteta u rangu od tri milijuna eura.

Što se tiče Murićevih povezivanja s Dinamom ili Rangersom, situacija je sljedeća: Škotska nikad nije bila opcija, dok Dinamo gleda 'mali milijun' igrača, samim time vjerojatno i Murića, ali sama činjenica da se o njemu pisalo kao 'zamjeni' za Mislava Oršića je apsurdna budući da spomenuti dvojac ne igra na istoj poziciji!

Budući da se o Konyi nije ništa pisalo i budući da se Turska nije spominjala kao njegova buduća destinacija, sve to navodi nas da je priča 'ozbiljnija'. Nije puno ostalo do kraja prijelaznog roka, a ovim transferom Rijeka bi napravila dvije stvari: Zatvorila financijsku konstrukciju i mirno privela sezonu kariju, ali i definitivno 'odustala' od borbe za naslov prvaka budući da će teško, gotovo pa nemoguće, pronaći zamjenu za igrača kao što je Murić.


Tagovi

Robert MurićKonyasporHNK RijekaRijekaGermanijak transferinogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti