Reprezentativac Ekvadora se ozlijedio na dva tjedna, a u klubu mu zbog toga raskinuli ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.03.20. | 16:01

Za svoju zemlju skupio je 46 nastupa, vrijedi četiri milijuna eura, a u karijeri je osjetio čari europskog nogometa.

Ovaj brzonogi 29-godišnjak najčešće igra na poziciji desnog krila, a iako je riječ o jednom od ponajboljih igrača, sada već svojeg bivšeg kluba, klub mu se ranije od očekivanog odlučio zahvaliti na svemu što je za njih napravio. Razlog ranijeg otkaza, iako mu je ugovor trajao još tri mjeseca, je pomalo bizaran, a za sve je kriva ozlijeda aduktora zbog koje je prisiljen izbivati s nogometnih travnjaka minimalno dva tjedna.

Zanimljivo, većina svjetskih liga odlučila je prekinuti svoje prvenstvene utakmice zbog situacije u svijetu koja se tiče koronavirusa, ali činjenica kako nitko ne igra i kako nitko neće trenirati u Americi nije bila previše bitna te su igraču koji je u posljednje tri i pol godine bio jako važan član meksičkog prvoligaša te su mu radi svega navedenog odlučili uručiti prijevremeni otkaz.

Ibarra je karijeru započeo u matičnom El Naciolu gdje je tri godine proveo u društvu senioske momčadi.

U ljeto 2011. godine prvi put se otisnuo na europski kontinent, a poziv kojem nije mogao reći ne bio je onaj nizozemskog Vittesea koji ga je u konačnici doveo u svoje redove za dva milijuna eura.

U Erediviziji je proveo pet godinam a ukupno je odigrao 128 u elitnom razredu nizozemskog nogometa te se za to vrijeme u listu strijelaca upisao u devet puta, a može se pohvaliti i sa 19 asistencija.

Iako je s nizozemskim prvoligašem obnovio suradnju i potpisao novi, poboljšani ugovor, Ibarra se u ljeto 2016. odlučio otići iz Europe pa se tako u transferu vrijednom 1,8 milijuna eura priključio meksičkoj Americi.

Svo to vrijeme Ibarra je jedan od standardnih članova reprezentacije Ekvadora za koju je skupio 46 nastupa i svega jedan pogodak, ali razlog njegovom skromnom golgeterskom učinku leži u tome što je za svoju zemlju najčešće igrao na mjestu desnog beka dok bi prema naprijed sve išlo preko Luisa Antonija Valencije, bivšeg kapetana Manchestera koji sada igra za LDU Quito.

Iako je situacija u svijetu nogometa takva da u narednih mjesec-dva, a možda i tri ne očekujemo vidjeti neki veći broj ulaznih i izlaznih transfera budući da su većine liga pauzirane, nije nemoguće da treće desetljeće života ovaj zanimljivi krilni napadač dočeka u nekom od europskih klubova.

Za kraj dodajemo kako Renatov mlađi brat, Romario, trenutno odrađuje jednogodišnju posudbu u meksičkoj Pachuci u koju je stigao ovog ljeta iz Minnestoa Uniteda, a oba su igrača u nekoliko navrata izjavila kako bi najviše od svega voljela igrati zajedno pa tako nije nemoguće da se Renato uputi putevima SAD-a.

Bilo kako bilo, Renato se prvo mora oporaviti, zatim pričekati razvoj situacije oko koronavirusa te će tek nakon toga imati na umu potpis za svojeg novog poslodavca.

Tko će to biti, pokazat će vrijeme, ali jedno je sigurno – zainteresiranih za njegovim uslugama sigurno neće nedostajati.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

meksička nogometna ligaCopa AmericaAmericaMeksiko

Ostale Vijesti