Igrač Anderlechta zbog tetovaže četničkog vojvode nije došao u Zagreb

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.12.18. | 17:07

Anderlecht bez prvotimca.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Anderlechta Ognjen Vranješ večeras neće nastupiti na Maksimiru u posljednjoj utakmici grupne faze Europske lige. Razlog je velika tetovaža srpskog vojvode Momčila Đujića na Vrašnjeovoj desnoj ruci, prenose belgijski mediji.

Vranješ je rođen u Banja Luci, glavnom gradu Republike Srpske te je standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine za koju je upisao 39 nastupa, posljednji prije mjesec dana protiv Austrije kada je reprezentacija Roberta Prosinečkog izborila plasman u elitnu diviziju Lige nacija.

Vranješ je već jednom gostovao u Zagrebu, početkom kolovoza 2010. kada je s moldavskim Šerifom izbacio Dinamo iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Vranješ je nakon pobjede svoje momčadi Dinamovim navijačima pokazao majicu s obilježjem Crvene Zvezde što je dodatno isprovociralo modre ultrase, ali i kibice.

Znajući da bi na Maksimiru večeras mogao imati “vatreni” doček, strateg belgijskog sastava odlučio ga je ostaviti u Bruxellesu.

Momčilo Đujić, kojeg je Vranješ tetovirao na ruci, poznati je četnički zločinac iz Drugog svjetskog rata, a dobio je i nadimak Krvavi pop iz Strmice.

 

 

No, možda to nije jedini razlog zašto ga je belgijski strateg ostavio u Bruxellesu. Naime, u prvoj utakmici protiv Dinama, Vranješ je skrivio penal za Modre, a potom je zaradio i drugi žuti karton. Nakon te utakmice Anderlechtovi navijači i mediji propisno su ga “pokopali” te se čini kako ovaj ljubitelj i promicatelj četničkog pokreta neće još dugo biti stanovnik Bruxellesa

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ognjen Vranješ

Ostale Vijesti