Redsi se s rivalom iz Merseysidea bore za talentiranog veznjaka i idu čak do Portugala?!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.02.15. | 18:36

Liverpool je navodno poslao skaute da 'bace' oko na veznjaka Brage, Rafa Silvu.

Silva se posljednjih tjedana sve češće povezuje s dolaskom u Premiership. U siječnju su za njegove usluge bili zainteresirani i Everton i Southampton. 'Sveci' su pokazali najveći interes na početku zimskog prijelaznog roka, odštetna klauzula je iznosila oko 20 milijuna eura, a 21-godišnji veznjak, koji je zabilježio tri nastupa za seniorsku portugalsku reprezentaciju, bio je i pod povećalom Evertona.

Portugalac može igrati na oba krila, kao i u veznom redu, a 'Toffeesima' bi bio dobro višegodišnje rješenje i zamjena za Kevina Mirallasa. Engleski mediji navode kako nije poznato jesu li u Evertonu uopće započeli službene pregovore za talentiranog mladića, a sada se priča još malo više zakotrljala, obzirom da se u priču oko njegovog dovođenja upleo i Liverpool, stari Evertonov rival iz Merseysidea.

Skauti 'Redsa' navodno su uživo otišli pogledati Silvu u akciji, u 2:0 pobjedi Brage nad Estorilom.

Za svoje je izvedbe prošle godine dobio sjajne kritike u domovini, a skrenuo je pažnju na sebe i na međunarodnim travnjacima, stoga ne bi bilo čudno da ovaj talentirani 21-godišnjak, koji je do sada u sezoni zabilježio 23 nastupa za Bragu, inače četvrtoplasiranu momčad portugalskog prvenstva i postigao dva gola, napravi jedan iskorak i u bliskoj budućnosti preseli u Premiership.

Obzirom da je prijelazni rok završen, i zainteresirani Liverpool i Everton moraju pričekati da krenu u lov do ljeta, a ako Silva nastavi s dobrim igrama, gotovo je sigurno da će mladi talent privući još više prosaca. Do tada će, procjenjuje se, za njegovu odštetu i odlazak iz Brage, trebati iskeširati 25 milijuna eura.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

LiverpoolEvertonRafa SilvaBraga

Ostale Vijesti