Real rutinski odradio gostovanje u Valenciji, Vinicius i Benzema igraju ''zatvorenih očiju''

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 18:16

Nakon što su zabili gol, Modrić i suigrači bili su na rubu gubitka vodstva, no ukazao se belgijski ''zid'' na vratima. Iako je u životu obratno, vrata su u zidu.

Španjolski prvak Real Madrid u Valenciji je svladao s 2:0 domaći Levante u petom kolu ovogodišnje Primere.

Real je poveo u 16. minuti. Luka Modrić je izveo korner s desne strane, veoma slično onome u legendarnom finalu Lige prvaka 2014., s tim da je ovaj puta lopta išla prema Casemiru. No on nije Sergio Ramos, ali srećom za Kraljevski klub, domaća je obrana izbila loptu točno u noge Viniciusu.

Brazilac s pozicije od nekih 13-14 metara iskosa od gola, potpuno sâm, namješta se i udžbenički poluvisoko gađa suprotan kut Aitora Fernandeza Abariskete.

U 31. je minuti Crnogorac Nikola Vukčević pogodio gredu nakon ubačaja iz kornera. I ovdje su gosti imali poprilično sreće.

Karim Benzema je imao dvije dobre prilike. Jednu u 36. minuti te drugu u 52. kad je čak pogodio i vratnicu, a u nastavku akcije Vinicius nije uspio postati dvostrukim strijelcem jer je njegov udarac ovaj puta otišao pokraj gola.

Još je bolju priliku Brazilac imao u 55. minuti kad je opet bio u akciji s Benzemom koji mu je namjestio odličnu situaciju, no ni ovog puta nije bilo povećanja vodstva.

U 60. i 63. minuti su domaćini imali dobre prilike, pogotovo u drugoj situaciji kad je Bardhi pucao iz poprilično dobre pozicije i pogodio samo malu mrežicu s vanjske strane.

U 69. je minuti Real skoro povećao vodstvo. Slobodan udarac iskosa iz pozicije za dobar ubačaj izveo je Luka Modrić. Odlično je našao, možemo slobodno reći jednog od najboljih skakača u nogometu uopće Sergija Ramosa, koji se vinuo visoko i glavom zabio neobranjivo u mrežu domaćina. No gol je poništen radi ofsajda, a da nije zbog toga, gotovo bi sigurno bio radi očiglednog odgurivanja od strane kapetana Reala s obje ruke.

I skoro su prvaci bili kažnjeni. Nisu samo vratarskom klasom Thibauda Courtoisa jer je Belgijanac u 77. i 79. minuti spasio dvije vrlo izgledne prilike Levantea. I na kraju su oni ti koji su bili kažnjeni za promašaje.

Peta je minuta sudačke nadoknade i Levante je krenuo naprijed. No napad je prekinuo Rodrygo, krenuo u kontru i dodavanjem izbacio Benzemu u otvorenom nasrtaju prema golu domaćina. Došavši pred samog vratara Abarisketu, stiže ga branič Levantea, no on ga vara i rutinski zabija pokraj domaćeg čuvara mreže za konačnih 2:0.

Real nastavlja šampionski, iz četiri utakmice ima 10 bodova i trenutno je prvi. Levante, s iznimkom pobjede nad Osasunom, ima sve poraze i na 18. je mjestu u ovom trenutku.

(foto: Action Images)


Tagovi

Real MadridLevanteKarim BenzemaVinicius JuniorRodrygoPrimera

Ostale Vijesti