Real Madrid prošao u finale unatoč promašenom Modrićevom penalu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.02.23. | 21:45

U prvom dvoboju između najboljeg i najtrofejnijeg kluba svih vremena u finale Svjetskog prvenstva prošao je - najbolji.

Real Madrid se rezultatski relativno lagano obračunao s najtrofejnijim klubom svih vremena, Al Ahlyjem iz Kaira. Madriđani su na kraju slavili s 4:1 i izborili svoje peto finale Svjetskog klupskog prvenstva u kojem će u subotu igrati protiv saudijskog Al Hilala.

No, dvoboj je bio sve samo ne lagan za Madriđane. Real je poveo nakon greške Al Ahlyja pred kraj prvog dijela, a svoju prednost Los Blancosi udvostručili su početkom nastavka. Egipćani se vraćaju iz kaznenog udarca, imali su nekoliko sjajnih prilika za poravnanje, a Real Madrid je do potvrde pobjede stigao dvama pogocima u sudačkoj nadoknadi.

Luka Modrić igrao je do 95. minute dvoboja, bio je razigran i rastrčan, a u 87. je, kod rezultata 2:1 za svoju momčad, propustio realizirati jedanaesterac.

Iako je Carlo Ancelotti na teren izašao bez 'pola prve momčadi', a na lijevu stranu obrane postavio je nominalnog veznjaka Edouarda Camavingu. Madriđani su se od prve minute postavili suvereno na terenu, s Lukom Modrićem koji je od prve minute utakmice dirigirao Realovim veznim redom, a u jednom trenutku je lijepim centaršutom pronašao Antonija Rüdigera koji puca ravno u suparničkog golmana. Najopasniji Realovac u prvom dijelu bio je Rodrygo koji je imao nekoliko nepreciznih pokušaja.

Al Ahly se orijentirao na kontranapade i prekide, a iz jednog takvog zaprijetili su udarcem preko gola. Što se poluvrijeme približavalo kraju, to je Real Madrid pojačavao pritisak. Prvo je Vinicius Junior pucao iz teške situacije iskosa kraj gola, a onda se Rodrygo driblingom oslobodio čuvara i iz slične situacije kao Vinicius ranije pogodio stativu.

I kada se činilo da Los Blancosi neće probiti obranu Al Ahlyja do odlaska na odmor, Egipćani su kiksali u obrani, a to je iskoristio Vinicius Junior koji se sjurio na El Shenawyja i 'suhim listom' zabio za vodstvo europskog prvaka.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Real Madrid je udvostručio svoju prednost. Luka Modrić proigrao je 'nesretnog' Rodryga koji promašuje još jednu priliku, no lopta se odbila do Federica Valverdea kojem nije bio problem zabiti u praktički praznu mrežu.

Egipćani se nisu predali, probao je El Shabat udarcem iskosa i Afsha udarcem glavom no niti jedan udarac nije išao u okvir Luninovog gola. Dobra igra Al Ahlyju isplatila se u 65. minuti kada je Camavinga skrivio kazneni udarac, a precizan s bijele točke bio je Maaloul. Al Ahly se vratio u igru!

Nekoliko minuta kasnije Afsha je imao veliku šansu za potpuno poravnanje, ali je povratnu loptu El Shahata poslao tik iznad vratnice. Dobru priliku 12 minuta prije kraja imao je i Abdelkader, ali je pucao kraj gola.

Madriđani su ponovno 'stali na loptu' i malo umrtvili motivirane Egipćane, a najveću priliku da svojoj momčadi potvrdi finale propustio je naš reprezentativac Luka Modrić. Vinicius Junior bio je taj koji je izborio jedanaesterac, loptu je na kreč postavio Modrić, no El Sheneway ga je pročitao i skinuo udarac inače pouzdanom izvođaču penala.

Ipak, sve je bilo riješeno u sudačkoj nadoknadi, kada je nakon fantastične akcije Madriđana Rodrygo izbio sam pred egipatskog golmana i matirao ga za 3:1. Tu nije bio kraj Realovim golovima. U 98. minuti utakmice u igru je ušao mladi Sergio Arribas i odmah u prvom napadu zabio za konačnih 4:1.

Real Madrid će tako u subotu protiv saudijskog Al Hilala loviti svoj peti naslov Svjetskog prvaka, osmi, ako u tu brojidbu uračunamo Interkontinentalni kup.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale

Al Ahly – Real Madrid 1:4

Stadion: Prince Moulay Abdallah, Maroko

Strijelci: 0:1 Vinicus Junior (42.), 0:2 Valverde (47.), 1:2 Maloul (65., 11m), 1:3 Rodrygo (90+2., Ceballos), 1:4 Arribas (90.+8.)

Sudac: Andres Matonte (Urugvaj)

Žuti kartoni: Abdelmonem 85. (Al Ahly) / Tchouameni 85. (Real Madrid)

Al Ahly (4-4-1-1): El SHenawy, Mohamed Hany, Metwaly, Abdelmonem, Maaloul – El Shahat (od 75. Mohamed), El Soleya, Dieng (od 61. Fatih), Afsha (od 88. Kahraba) – Magdy – Sherif (od 61. Tau)

Real Madrid (4-3-3): Lunin – Nacho, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Modrić )od 95. Odriozola), Tchouameni, Kroos (od 77. Ceballos) – Valverde, Rodrygo (od 95. Diaz), Vinicius Junior (od 98. Arribas)


Tagovi

Al AhlyReal MadridLuka Modrić

Ostale Vijesti