Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

REAKCIJE Portugalci: "Povoljan ždrijeb"; Poljski mediji: "Ovo nije šala, Liga nacija nam je možda jedina nada za SP 2026."

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 21:46

Škotski izbornik nada se da će Modrić, Ronaldo i Lewandowski i dalje igrati za svoje reprezentacije

Ždrijeb novog izdanja Lige nacija smjestio je Hrvatsku u skupinu A1, a protivnici će nam biti Portugal, Poljska i Škotska.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bit će ovo prvi puta otkad se igra Liga nacija, da će na završnicu proći prve dvije reprezentacije iz svake skupine jer je uvedena i četvrtfinalna faza.

Ako bismo gledali ranking na ljestvici Fife, kao i rezultate posljednjih godina, Hrvatska i Portugal prvi su favoriti za plasman u četvrtfinale, a jedan od najpoznatijih portugalskih sportskih medija - A Bola u komentaru ždrijeba naglasio je:

"Portugal je u skupini A1 i imao je, barem na papiru, relativno povoljan ždrijeb.“

Opširan komentar ždrijeba dao je i poljski Polsatsport. Komentirali su prijašnje ždrijebove u Ligi nacija koje su imali Jerzy Brzeczek i Czesław Michniewicz, u vrijeme kada su bili izbornici Poljske. Navode kako su prolazili povoljnije od aktualnog izbornika.

"Za Michała Probierza, sudbina je letvicu postavila malo više. Hrvatska, Portugal i Škotska, ovo nije šala. Cilj će nam biti ostati u diviziji A. Jer to nam je možda opet jedina nada za razmišljanje o nastupu na Svjetskom prvenstvu 2026., za koje će se biti teže kvalificirati nego za Europsko prvenstvo. Zato volimo Ligu nacija. Ona može upaliti svjetlo na kraju tunela, koji bi u pesimističnom scenariju za nas mogao postati sve tamniji."

Škotski mediji nisu bili raspoloženi za ovakve komentare, već su prenosili izjave izbornika Stevea Clarka.

"Težak ždrijeb, ali znali smo da će takav biti. Prvi put smo u elitnom razredu Lige nacija i očekivali smo teške protivnike. To je ono što imamo i to smo željeli. Vjerujem da ako želiš napredovati, moraš igrati s najboljim momčadima. Imamo dobre protivnike i veselimo se utakmicama.”

Komentirao je i činjenicu da njegove protivnike predvode trojica veterana, svi redom legende svjetskog nogometa - Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Robert Lewandowski.

"Nadam se da će sva trojica i dalje igrati za reprezentaciju. Želim da moji reprezentativci igraju protiv najboljih igrača", zaključio je Clarke.

Ždrijeb je komentirao i izbornik Portugala Roberto Martinez, koji je nahvalio Hrvatsku.

"Oni su bili u finalu prošle godine. Znamo što su napravili na svjetskim i europskim prvenstvima, imaju generaciju čarobnog nogometa", rekao je Španjolac, a potom se osvrnuo na Poljsku i Škotsku:

"S napadačem poput Lewandowskog oni su momčad koja je sposobna postizati golove. Škotska ima najbolju generaciju u zadnjih 20 godina, vratili su se na Euro. Jako zanimljiv ždrijeb.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Liga nacijaHrvatska nogometna reprezentacijaPortugalska nogometna reprezentacijapoljska nogometna reprezentacijaškotska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti