REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

RB Leipzig prodaje obojicu dinamovaca jer dolaze Slovenac, Austrijanac i Danac

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.05.23. | 11:38

Crvene bikove čeka prometno ljeto u oba smjera

Čak i ako na tablici više nema puno toga za napraviti jer RB Leipzig će sezonu sigurno završiti na trećem mjestu, a samim time i s ulaznicom za iduću Ligu prvaka u torbi, Crveni bikovi se i dalje žele boriti za pobjedu na domaćem terenu jer u subotu se susreću s momčadi koja se bori za ostanak u ligi, Schalkeom 04.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S jedne strane, kako bi se izbjegla optužba za narušavanje regularnosti natjecanja, a s druge, to je i njima samima u interesu, jer je momčadi trenera Marca Rosea važno da ostanu u ritmu za finale DFB-Pokala protiv Eintracht Frankfurta tjedan dana kasnije. Tada će se momčad Joška Gvardiola i Danija Olma morati nositi sa sigurno visoko motiviranim suparnikom, koji vjerojatno samo osvajanjem njemačkog Kupa može napraviti iskorak u Europu.

Jesper Lindström, koji koketira s odlaskom iz Frankfurta i već se neko vrijeme veže uz klubove iz Engleske i RB Leipzigom, tada će također biti u redovima Eintrachta. Kako sada prenosi Sport Bild, Danac je zapravo vruća tema u Leipzigu. RB bi želio potpisati ugovor s Lindströmom i, prema tim novinama, već je u intenzivnim pregovorima s brzim ofenzivcem sjajnog driblinga.

Odšteta, o kojoj, ironično, treba pregovarati s bivšim sportskim direktorom RB-a Markusom Kröscheom, iznosi oko 30 milijuna eura. Novac koji Crveni bikovi zapravo imaju, ne samo zbog transfera Christophera Nkunkua od 60 milijuna eura u Chelsea i njihove kvalifikacije za Ligu prvaka. Međutim, propisi UEFA-e u smislu ekonomske održivosti mogli bi zahtijevati da RB prvo ostvari dodatni prihod od transfera nakon približno 44 milijuna eura potrošnje za Slovenca Benjamina Šeška i Austrijanca Nicolasa Seiwalda (obojica Red Bull Salzburg, posudba im završava 30. lipnja) prije daljnjih izdataka za nove dolaske.

Dakako, RB Leipzig će si moći napuniti proračun za kupnju izvjesnim trasnferom Joška Gvardiola u Englesku (Manchester City?), ali i Danija Olma, jer Lindström i Seiwald konkuriraju za uloge španjolskog vezista. Moguće je da se ovo ljeto prodaju oba bivša Dinamova noogmetaša, politika Red Bulla je stalno osvježavanje momčadi svih franšiza. U Maksimiru bi trljali ruke takvim raspletom zbog postotka od prodaje Gvardiola i Olma ugovorenih pri njihovim transferima u Leipzig, baš s Kröscheom, današnjim sportskim direktorom Eintracht Frankfurta. (G)



Tagovi

RB LeipzigEintracht FrankfurtBundesligaDFB-PokalJoško GvardiolDani OlmoBenjamin ŠeškoGNK Dinamo

Ostale Vijesti