Reuters
Reuters

RB Leipzig ide all-in: Dani Olmo sada ima samo dvije opcije

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 18:36

Dinamo, dakako, navija za prodaju...

Španjolskom reprezentativcu Daniju Olmu ugovor s RB Leipzigom ističe na ljeto 2024. Prema tome, ostalo je još nešto više od osam mjeseci prije nego što ga neki od europskih velikana, a za njega su zainteresirani brojni klubovi, može dovesti besplatno na ljeto 2024. Stoga se RB Leipzig i Olmo već mjesecima 'natežu' oko novog ugovora. Dosadašje ponude poslodavca Olmo je odbio, bivši dinamovac sebe vidi u većem klubu od RB Leipziga i trenutno ne misli produžiti suradnju s klubom iz Istočne Njemačke.

Prema informacijama koje donosi novinar njemačkog SkySportsa Philipp Hinze, RB Leipzig je krenuo u posljednji pohod na Danija Olma. Ponudio mu je maksimalan mogući ugovor s obzirom na financijske limite Leipziga. Olmo, navodno, zarađuje oko 3.5 milijuna eura godišnje, a s novim ugovorom zarađivao bi kao Timo Werner (8.5 milijuna) ili Christopher Nkunku (6.5 milijuna), dva najskuplja igrača Leipziga.

Prema tome, klub je donio odluku. Ili će Olmo produžiti ugovor s Leipzigom ili će ga klub ovog ljeta prodati na tržištu. U slučaju prodaje, a s obzirom na posljednju godinu ugovora, očekuje se da bi Leipzig na Olmu mogao zaraditi 30 milijuna eura što znači da bi Dinamo trebao zaraditi oko šest milijuna eura na tom transferu budući da Plavi imaju pravo na 20 posto od Olmove buduće prodaje.

Kako se do nedavno pričalo da bi Olmo mogao vrijediti oko 100 milijuna eura, prema čemu bi Dinamo zaradio 20 od njegove prodaje, ovih šest ne zvuči bajno, ali opet je i ta cifra bolja od nula eura koliko bi Dinamo dobio kada bi Olmo na ljeto 2024. iz Leipziga otišao besplatno.

Olmo je ove sezone za RB Leipzig zabio četiri pogotka uz šest asistencija, a ukupno je stigao do brojke od 20 golova i 24 asistencije. (nr)



Tagovi

Dani OlmoRB LeipzigBundesligaDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti