REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

RB Leipzig dogovorio najskuplje pojačanje u klupskoj povijesti, odšteta će biti 40 milijuna eura i bonusi!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 08:02

Sjajni napadač potpisat će petogodišnji ugovor, s tim da oko pet milijuna eura od transfera zaraditi i njegov bivši klub Club Brugge.

Njemački nogometni bundesligaš RB Leipzig pronašao je zamjenu za Christophera Nkunkua koji će karijeru nastaviti u redovima Chelsea.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Umjesto francuskog napadača koji je preselio na Stamford Bridge za 60 milijuna eura, RB Leipzig je dogovorio dolazak napadača Lensa i belgijske vrste Loisa Opende.

Kako prenosi Kicker, 23-godišnji belgijski napadač će preseliti u Leipzig za 38 milijuna eura plus bonusi što će biti novi rekordni transfer u povijesti kluba. S druge strane, Skyov Florian Plettenberg javlja kako je odšteta 40 milijuna plus bonusi, dok se onda za kraj pojavila i informacija L'Equipa kako će Lens na ovom poslu zaraditi 50 milijuna eura. Budući da je Florian Plettenberg prvi doznao detalje ugovora, za vjerovati je da su njegove informacije i najbliže pravoj istini.

Do sada je rekord držao transfer Dominika Szoboszlaia koji je 2021. stigao u Leipzig iz RB Salzburga za 36 milijuna eura. Mađarski veznjak se nije dugo zadržao u Leipzigu, već je početkom srpnja prodan u Liverpoola za čak 65 milijuna eura.

Openda je prošle sezone upisao 42 nastupa za Lens postigavši 21 gol u svim natjecanjima. U lensu igra od 2022. godine, a prije toga je nosio dres Vittesea i Club Bruggea.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Lois OpendaRB Leipzignogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023Lens

Ostale Vijesti