Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Rasprodan Maksimir odgovor je na dvojbu, koja ovog proljeća prati Dinamo. A kako će svoje dvojbe riješiti Jakirović?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.02.24. | 09:15

Modri će protiv Betisa imati podršku punih tribina, što je jasna poruka da navijači žele i dalje gledati europske utakmice. Bez obzira što bi one mogle dodatno otežati borbu za naslov

Kad je Dinamo zimus ždrijeb međukola Konferencijske lige spojio s Betisom, mnogi su u Maksimiru čak i odahnuli, a nisu ni navijači bili nesretni. Španjolski klub ipak je u tom dvoboju favorit, ispadanje iz Europe od momčadi iz Primere ne bi bio nikakav kiks i neuspjeh, a Dinamo bi se elegantno 'riješio' jedne obveze, mogao bi se potpuno posvetiti glavnom cilju, borbi za naslov prvaka. I do prije tjedan dana malotko je u Maksimiru uopće razmišljao o Betisu, osim onih kojima su morali, Jakirovića i igrača, bili su 'Zeleno-bijeli' sasvim sporedna nogometna priča. Veće je pitanje bilo kako će se momčad pripremiti za Varaždin, a onda i derbi s Rijekom, jer, Betis se u tom rasporedu činio kao smetnja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, nakon pobjede u Sevilli (1-0) porasle su zazubice, uzvrat s Betisom postao je jednakopravan sa svim tim teškom HNL izazovima. Iako, i nakon trijumfa na Benitu Villamarinu, bilo je i dalje dvojbi, čak i u samom klubu, koliko je za Dinamo dobro da prođe Španjolce? Koliko bi doista taj uspjeh, o kojemu je malo ljudi razmišljalo, stvarno zakomplicirao Dinamov proljetni lov na naslov? To su onda još najmanje dvije europske utakmice, nova fizička i mentalna potrošnja, a kadar je više-manje isti kao i dosad. Dobro, vratit će se neki ozlijeđeni igrači, ali pitanje je koliko će im trebati da uđu u pravu formu. Stojković, Rog, Šutalo, Perić, Emreli..., to su igrači, koje će imati na raspolaganju Sergej Jakirović, ali ne sad i ne odmah, a prvenstvo se, na neki način, počinje 'lomiti' ove nedjelje. Možemo reći da ima i onih, koji su se uplašili prolaska protiv Betisa.

Ali, činjenica da je Maksimir dva dana prije utakmice rasprodan za tu utakmicu jasan je odgovor na tu dvojbu. Dakle, bez obzira na sve, navijači žele i dalje gledati europske utakmice, žele Dinamov prolazak i bit će mu glasna podrška na tom putu. Što će biti poslije, kako će se to odraziti na derbi s Rijekom i ono što slijedi nakon njega, o tome će se razmišljati kasnije. HNL je Dinamu ove godine prioritet, ali Europa je šlag, desert i svi žele što dulje u njemu uživati. Sad, kad je očito da će tribine biti pune, u Dinamu ne smiju imati nikakvu dvojbu niti kočnicu, protiv Betisa se ide po prolaz! Po pobjedu! Još jedan razlog zašto je to nužno jest i taj psihološki. Izbacivanje Španjolaca u Konferencijskoj ligi dalo bi dodatan zamah za HNL, za derbi s Rijekom. Pa, eto, ako je dosad bilo kakvih upitnika, ako su i bile logične rasprave, pogotovo među navijačima, je li za Dinamo bolje da prođe ili ispadne, pobjeda u Sevilli i rasprodan Maksimir za uzvrat konačno su presudili.

Ta dvojba je, dakle, riješena, ostale su one u glavi Sergeja Jakirovića. S kojih 11 krenuti u obranu tih seviljskih 1-0? Ono što je sigurno jest da će u nedjelju protiv Rijeke imati na raspolaganju barem trojicu potencijalnih startera, koje u četvrtak neće imati. Tada će moći računati Pierre-Gabriela, Ademija i Ogiwaru, prva dvojica za Europu nisu prijavljeni, treći nije sasvim fit (gležanj). Moguće je da Dinamo istrči s istih prvih 11 kao u prvoj utakmici, možda sa Špikićem na lijevom krilu, umjesto Hoxhe. Pitanje je hoće li Jakirović mijenjati i Kaneka, tada bi Špikić morao na njegovu poziciju, a na lijevoj strani bio bi neuvjerljivi Vidović. Također, dvojben bi mogao biti i nastup Kevina Theophilea. Ne zbog zdravlja, ne zbog forme, već zbog velikog broja utakmica. Igrao je u Sevilli, zatim protiv Varaždina, sad ako igra protiv Betisa, a protiv Rijeke mora biti dostupan, mogao bi već biti ozbiljno umoran. I, možda ideja jest bila malo ga odmoriti, ali, kažemo, pun stadion poslao je poruku da je Betis važan, da se navijači nadaju prolazu i da Dinamo nema previše prostora za vožnju u nižoj brzini. Prema tome, očekivati treba najbolji Dinamo u ovom trenutku!



Tagovi

GNK DinamoBetisHNK RijekanavijačiStadion MaksimirKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti