Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Raspoloženi Drožđek za Germanijak: "Pitanje titule je Dinamo riješio, to je najbolji klub lige, odmah iza nas! Hajduku želim da se iduću sezonu 'potuku' s njima i nama za titulu"

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 28.02.23. | 08:05

Dijete Varteksa opet je na kućnom pragu, zapravo, već je kod kuće. Tek što je stigao, već je razveselio navijače momčadi sa sjevera, a kaže - sada su ambicije kluba veće nego prije

Nakon dvije godine opet u domovini. Domagoj Drožđek vratio se ‘na mjesto zločina’, u svoj Varaždin. Obukao je dres domaćeg kluba još jednom u karijeri, odmah oduševio kritičare, a kao razlog povratka navodi:

“Osjetio sam da trebam biti dio ovog novog, većeg Varaždina, ovog koji se s pravom bori za Europu.”

Dijete Varteksa za vikend je u posljednjem susretu 23. kola HNL-a imalo povratnički debi u elitnom razredu domaćeg nogometa. U 28. minuti je u Gradskom vrtu zatresao mrežu Osijeka i srušio Bijelo-plave vrativši Varaždince na pobjedničke staze nakon tri uzastopna poraza.

“Super je osjećaj. Nakon dvije godine na drugom kraju svijeta opet sam kod kuće, u svom klubu. Dobra je atmosfera, imamo dobrog trenera i ekipu. Borimo se za Europu, stvaramo malo veći Varaždin od onoga koji je bio do sada. Drago nam je što smo pobijedili, to je sigurno. Dečki rade dobro, priključeni smo borbi za Europu i mislim da taj iskorak možemo ostvariti.”

Doduše, vratili ste se već u prijateljskoj protiv Jaruna, ali Dinamo ste onda preskočili. Odgledali ste poraz svoje momčadi s klupe.

“Protiv Jaruna je bila prijateljska utakmica tako da ovo s Osijekom gledam kao debi. Protiv Dinama je u dogovoru s trenerom bilo da ću možda ući pet, deset minuta ako bude potrebe, ali na kraju nismo htjeli riskirati i požurivati, iako sam ja trenirao privatno i dok nisam imao klub, ali nismo htjeli riskirati s tako jakom utakmicom.”

Kako vam je bilo u Južnoj Koreji? Proveli ste ondje dvije godine. 

“Bilo mi je super. Prvu sezonu smo bili jedno mjesto do playoffa za prvu ligu. To je zapravo zemlja koja ima privatne klubove, gdje se puno ulaže u infrastrukturu, napreduju, po klubu mogu imati tri stranca. Imao sam dobru minutažu, tako da sam zadovoljan. U drugoj sezoni su krenuli malo eksperimentirati s mladima, možda malo i previše, haha, ali dobro.”

“Moram reći, došao sam u najgore vrijeme, kada je bila korona pandemija. To je poluotok koji graniči samo sa Sjevernom Korejom, nitko mi nije mogao dolaziti, ja nikuda nisam mogao ići. Bilo je jako čudno, bio sam ondje potpuno sam. Ne znam kako bi bilo da nije bilo pandemije… Na kraju sam zavolio i hranu njihovu, čak mi sada malo i nedostaje.”

Je li povratak u Varaždin bio velika želja, je li bilo drugih opcija?

“Bilo je opcija. Neke smo odbili, neke se nisu realizirale, mogao sam još čekati, ali nisam htio, nisam mogao dočekati da opet imam klub. Sezona nam je završila u 10. mjesecu, onda je bio SP i stvarno sam jedva čekao početi igrati.”

O kojim se klubovima radi?

“Ne želim to reći da se netko ne bi uvrijedio.”

Osim vas, vratio se na travnjak i kapetan Igor Postonjski nakon jako ružne ozljede još početkom sezone. I jedan i drugi ste zaradili aplauz u slavonskoj metropoli.

“Postonjski je bio i ostao naš kapetan. Takav igrač nam puno znači. Nisu u klubu htjeli riskirati s preranim povratkom njegovim, ali i to što se vratio sada je dosta brzo s obzirom na to da su mu prognozirali da mu je propala cijela sezona. Nama će sigurno puno pomoći.”

Koliko vam znače ova tri boda iz Slavonije?

“Tri boda iz Osijeka sigurno nam puno znače s obzirom da se vidi i pomak na tablici, a i to je jedno od najtežih gostovanja koje možete imati u našoj ligi.”

Osim što ste srušili Osijek, umalo ste i Renea Pomsa s trenerske pozicije.

“To su stvari koje oni u klubu trebaju riješiti. Ne znam kakvi su njihovi planovi, ne želim se u to miješati. Osijek ima puno dobrih igrača, puno ih sada nije igralo zbog ozljeda ili kartona, ali vjerujem da je samo pitanje vremena kada će se vratiti u bolju situaciju. Uostalom, bila je i Rijeka u lošem momentu dok nije došao Jakirović i evo sada se već diže. Pitanje je dana kada će se to dogoditi i Osijeku. Ja se nadam da će uskoro jer svi želimo kvalitetnu i konkurentnu ligu, svima im želim dobro.”

'DINAMO JE OSIGURAO TITULU'

Pretpostavljamo, onda i Hajduku želite da se probudi, budući da su protiv Dinama bili itekako u dubokom snu?

“Hajduk, pravi, jaki, treba hrvatskom nogometu. Moraju se boriti za nešto više. Koliko znam puno ulažu i u igrače i u ostale stvari i želim im sve najbolje. Da se potuku s Dinamom i s nama iduće sezone za titulu, haha.”

Kad smo se već dotaknuli te teme, je li Dinamo riješio pitanje osvajača naslova za ovu sezonu pobjedom 4:0 u derbiju?

“Mislim da je. Stvarno su najjača ekipa u ligi. (Dramska pauza, op.a.) Poslije nas. Haha! Zaslužili su, imaju sve posloženo još i prije sezone, znaju što žele i kako do toga doći. U tom klubu znaju koje igrače žele dovesti, vjerojatno i koje čistačice žele jer drugačije ne ide. Mora u klubu biti sve od prvog do zadnjeg čovjeka posloženo. Prijatelji iz Dinama imaju samo najbolje riječi o klubu. Nisu uvijek sve stvari savršene, jednostavno ništa nije idealno, ali ako je netko blizu tog savršenstva kod nas, onda su to oni.”

Ako je vrh tablice riješen, ne znači da je i sredina. Vodi se jaka bitka za Europu. Tko je najveći konkurent Varaždinu, po vama? Slaven, Istra 1961, možda čak probuđena Rijeka?

“Poštujem sve klubove, poštujem i trenere Zekića i Jakirovića, jako mi je drago zbog Istre da se pomaknula. Mislim da je to sve zdrava konkurencija i konačno se svi bore za nešto više, a ne samo ostanak u ligi. Te ekipe su pokazale da su porasle i da su im ambicije daleko veće nego posljednjih godina.”

Na putu do Europe, prvi vam je na redu Šibenik. Još jedna probuđena momčad, ona s povratničkim trenerom Čanadijem.

“Šibenik je dobra ekipa. Ne bih htio reći da se na malim utakmicama dolazi do željenih ambicija, osobito jer Šibenik nije mali klub. Liga 10 je pun pogodak, svatko može dobiti svakoga. Dat ćemo sve od sebe.”

Nakon što ste uputili lijepe želje svim protivničkim klubovima, koje su vaše želje za vas kao igrača? Gdje vidite svoju karijeru?

"Ne zamaram se, iskreno. Tu sam, doma, sa svojima. Oko kluba je dobra atmosfera, borimo se za Europu, ambicije su velike, ali ne ide sve preko noći. Jako je malo vremena prošlo otkad je Varaždin bio u Drugoj ligi, a sada se već bori za Europu. Moraju ljudi shvatiti da je već to velika stvar i ja sam stvarno sretan i ponosan što sam dio te priče", skromno je zaključio naš sugovornik.

Susret Varaždina i Šibenika na rasporedu je 4. ožujka od 16 sati.



Tagovi

Domagoj DrožđekNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti