MARCELO DEL POZO/Action Images
MARCELO DEL POZO/Action Images

Raritet: Athletic Bilbao u dva tjedna može napravit nešto što nitko nikad neće ponoviti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 08:40

Nikad viđeno do sad, a vjerojatno i nikad više

Nogometaši Athletic Bilbaa izborili su finale Kupa Kralja nakon što su sinoć slavili protiv Levenatea i to nakon produžetaka 2:1.

U obje utakmice protiv momčadi iz Valencije su lovili rezultat te na kraju ulovili, a tako je valjda sudbina htjela.

Naime, Baski ove sezone imaju priliku napraviti nešto što nikom nije uspjelo, a i vjerojatno nikad i neće, a to je osvojiti Kup Kralja dva puta u dva tjedna.

Razlog je naravno pandemija koronavirusa koja je odgodila prošlogodišnje finale koje su izborili baskijski rivali, Bilbao i Real Sociedad te je plan da se isto odigra ove godine 3. travnja.

Ovogodišnje finale protiv Barcelone zakazano je za 17. travnja u Sevilli.

Bilbao je jedan od simpatičnijih klubova ljudima diljem svijeta, momčad je to u kojoj smiju igrati samo Baski, a također su jedna od posljednjih momčadi koja se pokušala oduprijeti utjecaju novcu pa su reklamu na dres stavili tek 2007. godine i to nakon 110 godina postojanja.

Ponos Baskije ovo natjecanje je osvojio 23 puta te je na drugom mjestu vječne ljestvice iza Barcelone, koja je uzela 30.

Zanimljivo, posljednji put Zurigorri su podigli trofej Kupa Kralja sad već davne 1984. godine, dok je Barca od tad uzela 10 naslova.

Definitivno navijamo da Bilbao uzme ova dva naslova te da u svoju bogatu povijest upiše nešto što nikome nikad nije pošlo za nogom, a vjerojatno ni neće nikad više.


Tagovi

Kup kralja

Ostale Vijesti