REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes
ANDREAS GEBERT/Action Images
ANDREAS GEBERT/Action Images

Rakitić zabio iz penala, Benfica potopila Barcu, a Bayern Dinamo Kijev (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 29.09.21. | 22:14

Bilo je zanimljivo diljem Europe.

Nakon pobjeda Atalante i Zenita u prvim susretima večeri, bogat dan u Ligi prvaka nastavljen je s čak šest utakmica koje su krenule u 21 sat. Bayern je kod kuće porazio kijevski Dinamo rezultatom 5:0, Barcelona je u Lisabonu doživjela težak poraz od Benfice 0:3. Utakmica Salzburga i Lillea završila je rezultatom 2:1, dok su Wolfsburg i Sevilla remizirali 1:1. Susrete Juventusa i Chelseaja te Manchester Uniteda i Villarreala ispratili smo u posebnim tekstovima.

Bavarci za koje je Josip Stanišić cijelu utakmicu proveo na klupi u vodstvo su došli u 12. minuti. Kapetan Kijevljana Sergiy Sydorchuk igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru, a sudac pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu realizirao je Robert Lewandowski udarcem u donji lijevi kut gola protivničkog vratara.

Pogodak Lewandowskog pogledajte OVDJE.

Popularna poljska devetka u 27. zabija svoj drugi zgoditak na susretu. Jedan dodir defanzivca Niklasa Sulea bio je dovoljan da Bayern ukrade loptu Dinamu i stvori brzu kontru. Stigla je do Thomasa Mullera, a Nijemac samog u napadu vidi Lewandowskog, koji ovakve šanse se propušta.

Drugi pogodak Lewandowskog pogledajte OVDJE.

Na 3:0 Bayern je povisio u 68. Lopta je nakon kontranapada stigla do Sergeyja Gnabryja koji se trkom sjurio prema suparničkim vratima i zakucao pod samu gredu.

Pogodak Gnabryja pogledajte OVDJE.

Gol za 4:0 postavio je Leroy Sane i to kako. Primio je loptu uz lijevu aut liniju. Opalio je 'diagonalu' i matirao Buschana iz 'neprirodne' pozicije.

Pogodak Sanea za 4:0 pogledajte OVDJE.

Konačni rezultat postavio je Choupo Moting u 87. na asistenciju Pavarda (VIDEO)

Barcelona se nadala da u Lisabonu može ponoviti dobru predstavu iz prošlog kola španjolskog prvenstva, u kojem su s 3:0 porazili Levante. Međutim, nije krenulo dobro za Blaugranu, Portugalci su u prednosti od treće minute. Pedri je izgubio loptu na protivničkoj polovici, do nje došao Julian Weigl i sjajnim dugim pasom pronašao Darwina Nuneza, koji je fintom prevario jednog braniča Barce i matirao Ter Stegena.

Pogodak Nuneza pogledajte OVDJE.

Benfica je na korak do pobjede stigla u 68. Joao Mario izbio je sam na Ter Stegena nakon lijepog duplog pasa, njemački golman obranio je udarac i lopta je stigla do Rafa Silve kojem nije bilo teško iz blizine zabiti za 2:0.

Pogodak Silve pogledajte OVDJE.

Totalni potop Barcelona je doživjela u 79. Giblerto je igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru, a jedanaesterac je iskoristio mladi Urugvajac Nunez.

Pogodak Nuneza za 3:0 pogledajte OVDJE.

Barcelona je utakmicu završila s 10 igrača nakon isključenja Erica Garcije (VIDEO).

GRUPA E tablica

Aktualni francuski prvak Lille stigao je u Salzburg, u čijem je dresu od prve minute krenuo Luka Sučić, a za Francuze je svih 90 minuta odradio Ivo Grbić. Karim Adeyemi našao bi se u sjajnoj šansi da ga prekršajem za kazneni udarac nije srušio stoper Sven Botman. Isti napadač Salzburga izveo je kazneni udarac u 35. minuti, Ivo Grbić imao je loptu na ruci, ali bila je presnažna i ušla je u mrežu.

Pogodak Adeyemija pogledajte OVDJE.

Drugo poluvrijeme počelo je slično kako je završilo prvo. Buruk Yilmaz igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru i Meler je pokazao na bijelu točku. Adeyemi je ponovno bio precizan i pogodio za 2:0 vodstvo RB Salzburga.

Drugi pogodak Adeyemija pogledajte OVDJE.

Ipak, Lille se nije predavao i u 62. Ylimaz se iskupio za skrivljenim penal i pogađa iz slobodnog udarca iskosa.

Pogodak Yilmaza za Salzburg - Lille 2:1 pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Red Bull Leipzig je skočio na vrh ljestvice.

Sevilla je s Ivanom Rakitićem koji je počeo utakmicu na klupi gostovala kod Wolfsburga. Raketa je igru ušao u nastavku, a onda u 86. i realizirao penal za konačnih 1:1. U prvom dijelu Sevilla je bila bolja momčad na terenu, ali pogodaka nije bilo. Wolfsburg je poveo na samom otvaranju nastavka. Lukebakio je centrirao s desne strane, lopta je stigla do Steffena koji iz blizine pogađa za vodstvo svoje momčadi.

Pogodak Wolfsburga za 1:0 pogledajte OVDJE.

Sevilla je uspjela doći do zasluženog boda pogotkom iz penala u 86. Gouliavougi je napravio prekršaj u vlastitom kaznenom prostoru, zaradio drugi žuti karton i omogućio Rakitiću da mirno realizira penal za konačnih 1:1.

Pogodak Rakitića pogledajte OVDJE.

GRUPA G tablica



Tagovi

BayernDinamo KijevBenficaBarcelonaRed Bull SalzburgLilleWolfsburgSevilla

Ostale Vijesti