Foto: HNK Rijeka
Foto: HNK Rijeka

Raić-Sudar uoči Lillea: „Usmeno je dogovoren dolazak Sopića“, Đalović: „Navijači su nam priredili neviđenu atmosferu“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.08.23. | 09:34

Sopić će se naći u zrakoplovu koji će poletjeti za Lille, a na klupi nove momčadi trebao bi debitirati protiv Dinama – kojem je već uzeo bodove te će sada to pokušati napraviti još jednom. Ali, prvo Lille…

Na Rujevici je ovih dana iznimno živo. Tjedan, u kojem ih očekuju utakmice s Lilleom i Dinamom, započeli su dobro. Jakirović na klupi, razgovor za Radio Rijeku o sljedećem protivniku, većina momčad u dobrom fizičkom stanju… Business as usual, jel? Ali, jer uvijek ima taj ali, nogomet je stvarno nešto posebno. I puno se toga promijeni u sat ili dva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jakirović je otišao, nastala je drama. Mišković je uvrijeđen, navijači ogorčeni, igrači – razočarani. Pa nije ih ni pozdraviti došao… Bilo kako bilo, on je sada već u Dinamu te se o njemu na Kvarneru praktički više ni ne priča. Zamjena? Prvo je trebao biti Garcia, potom Čačić, a na kraju je u utrci pobijedio Sopić. Službeno nije potvrđeno, ali je zato sportski direktor Darko Raić-Sudar na konferenciji za medije uoči leta u Francusku naglasio sljedeće:

„U ova dva dana bili smo u intenzivnim razgovorima. Bilo je dosta kandidata i na kraju se sve svelo na dvije-tri opcije. Usmeno je dogovoren dolazak Željka Sopića. Mi smo najprije kontaktirali klub, a tek onda izrazili želju Sopiću za njegovim dolaskom.“

Utakmica protiv Lillea, neovisno o rezultatu, pamtit će se još dugo vremena. Okolnosti su te koje su ovaj ogled učinile posebnim. Još kad bi sve to začinili Riječani prolaskom, onda bi priča bila zaokružena.

“Važna utakmica za nas, specijalno zbog okolnosti koje su se dogodile. Igrači su svjesni važnosti i spremni. Sve smo odradili kao i prije svake utakmice. Važna utakmica za nas, specijalno zbog okolnosti koje su se dogodile. Igrači su svjesni važnosti i spremni. Sve smo odradili kao i prije svake utakmice. Ali ne predajemo se, idemo dati svoj maksimum.“

Raić-Sudar će biti na klupi zbog papirologije, a momčad će, samo ovu jednu utakmicu, voditi Radomir Đalović. Kojem je Armada, potpuno zasluženo, jučer skandirala.

„Navijači su nam priredili neviđenu atmosferu i dali još veći motiv za sljedeće utakmice. Mi igramo protiv jedne ozbiljne momčadi. Njihova vrijednost je ogromna, ali mi smo isto u dobrom ritmu. Imamo pet pobjeda i ne vidim razlog zašto sutra ne bismo odigrali jednu pravu, mušku utakmicu. Ali, mi se ne predajemo, idemo gore s pozitivnim stavom i idemo napraviti dobar rezultat“, rekao je miljenik Armade i v.d. glavnog trenera Rijeke za sutrašnju utakmicu, Radomir Đalović.



Tagovi

Sergej JakirovićŽeljko SopićHNK RijekaRijekaKonferencijska ligaLille

Ostale Vijesti