Putevima Piquea: Barcelona prodaje talente, ponude stižu s Otoka i Njemačke

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.11.19. | 11:03

Prošle zime Barca ga je platila milijun eura, a ove zime bi ga mogli prodat za 10 puta veći iznos

Jean-Clair Todibo već neko je vrijeme percipiran kao jedan od najvećih talenata koje trenutno Francuska ima na raspolaganju. Krajem siječnja ove godine Barcelona je ovog mladića dovela za svega milijun eura, da bi u narednih 10 mjeseci njegova cijena porasla osam puta pa tako sada vrijedi osam milijuna eura.

Najbolje se snalazi na mjestu stopera, a svojom igrom najviše podsjeća na Piquea radi čega je nekoliko utakmica igrao i na mjestu defenzivnog veznog. Kod ovog mladića porijeklom iz Francuske Gvajane najupečatljivija je njegova dobra tehnika te izvrsna skok igra, a iako ga ove godine nismo imali prilike gledati u mnogo navrata interes za njegovim uslugama i više je nego velik.

Prema saznanjima MArce, Bayer Leverkusen želi Todiba sad i spremni su za njega izdvojit 10-ak milijuna eura. Strateg Katalonaca Ernesto Valverde na raspolaganju ima Langleta, Umtitija i Piquea, a ovaj mladi stoper očito više nema strpljenja sjediti na klupi, a nerijetko i na tribini.

Osim Apotekara navodno postoje i neki klubovi iz Premier lige koji bi također voljeli dovesti ovog bivšeg igrača Toulousea.

Postoje indicije kako je Barcelona zainteresirana za ovaj transfer, ali u svakom slučaju kao stavku u ugovor žele staviti mogućnost pravotokupa za tek nešto veće novce, baš kao što su to napravili u slučaju Bojana Krkića i Alena Halilovića. Kao što je svima poznato, u slučaju potonje dvojice Barcelona ipak nije iskoristila tu stavku ugovora, ali kod mladog Todiba ne mora biti takav slučaj.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Jean-Clair TodiboBarcelona

Ostale Vijesti