Pulisic savršenim hat trickom odveo Chelsea do punog plijena

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.10.19. | 20:22

Amerikanac se napokon upisao u strijelce i to na perfektan način.

Odigrano je pet utakmica 10. kola engleske Premier lige.

Chelsea je na gostovanju protiv Burnleyja pobjedom 2:4 ostvario četvrtu pobjedu u nizu. Sjajno popodne najavio je u 21. minuti Christian Pulisic. Amerikanac je primio loptu na rubu kaznenog prostora te se biciklom riješio protivnika i prizemnim udarcem lijevom nogom matirao domaćeg vratara za 0:1.

Nakon pogotka gosti su nastavili dominirati tražeći drugi pogodak, koji je stigao u smiraju poluvremena. Ponovno je Pulišić odigrao solo akciju te sa ruba šesnaesterca preciznim udarcem ovoga puta desnom nogom u golmanov lijevi donji kut zabio za 0:2.

U 56. minuti sjajni Amerikanac je došao do savršenog hat tricka, naime Mount je dobio priliku za ponovljeni korner te je ubačajem pogodio Pulišića, koji je okrunio sjajno popodne golom glavom za 0:3.

Samo dvije minute poslije, Willian je dodatno dotukao domaćine i upisao drugo ime u listu strijelaca. Sjajno je Brazilac prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem postavio rezultat 0:4.

Uslijedila je malo opuštenija igra gostiju i buđenje domaćih, koji su sa dva kasna gola vratili male izglede za povoljan rezultat, no za to je ipak bilo prekasno. Prvo je Rodriguez u 86. minuti zabio prekrasan gol, da bi samo dvije minute kasnije Mcneil postavio konačnih 2:4.

Brighton je sa zvukom sirene preokrenuo Everton te pobijedio rezultatom 3:2. Domaćini su poveli u 15. minuti golom Grossa, no gosti okreću rezultat autogolom Webstera u 20. i golom Calvert-Lewina u 74. minuti. Brighton se vratio u utakmicu u 80. minuti golom Maupayja iz kaznenog udarca, a veliko veselje domaćim navijačima i tri boda donio je Digne u 94. minuti.

West Ham je na domaćem terenu remizirao s Sheffield Unitedom rezultatom 1:1. Domaćin je poveo golom Snodgrassa u 44. minuti, da bi konačan rezultat i podjelu bodova postavio Mousset u 69. minuti.

Watford i Bournemouth su odigrali mršavih 0:0.

U prvoj utakmici dana Manchester City je na svom terenu svladao Aston Villu rezultatom 3:0.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Christian Pulisic

Ostale Vijesti