Pukki ponovno zabio, ali Italija ostala stopostotna, Ramos za povijest

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.09.19. | 22:40

Favoriti opravdali svoj status.

U šestom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, nogometaši Italije ostvarili su novu pobjedu, šestu u šest utakmica. Ovo puta stradala je Finska na Ratina stadionu u Tampereu, a svoju bolju igru tijekom cijele utakmice Azzurri su materijalizirali preko Cire Immobilea (59') i Jorginha (79') koji je poentirao za pobjedu iz penala.

Rezultat je bio 2-1, a gol za Fince postigao je sjajni Teemu Pukki, koji je u prva tri kola Premiershipa upisao pet golova i to u svojoj premijernoj sezoni. Tako je nastavio i u nacionalnom dresu. Prvo je zabio za pobjedu protiv Grčke prije tri dana, a danas je zabio i selekciji Roberta Mancinija, ali Talijani su danas zasluženo došli do pobjede.

Osim njih, danas su uspješni bili i Španjolci koji su preko dvostrukih strijelaca Rodriga (13', 50') i Paca Alcacera (90', 90+3'), pobijedili slabašne Farske Otoke rezultatom 4-0. Osim toga, utakmica će ostati zapamćena prvenstveno po Sergiju Ramosu koji je upisao 167. nastup za Furiju i izjednačio rekord Ikera Casillasa po tom pitanju. Osim toga, ušao je među deset igrača na svijetu s najviše nastupa za nacionalni dres.

U preostalim utakmicama, skandinavski derbi završio je – čuda li čuda, reći će cinici sa sjetom na Euro 2004. godinu – remijem. Međutim, ovog puta nijednoj reprezentaciji nije pretjerano odgovarao ovakav rezultat jer je Švedska sada drugoplasirana sa 11 bodova te se nije uspjela odmaknuti od Rumunjske koja zaostaje jednim bodom za njima.

Norvežani su četvrti s dva boda zaostatka za Švedskom te je sve još otvoreno, dok su Španjolci uvjerljivo prvi s 18 bodova na svom kontu.

Dodajmo još da su Grci ponovno podbacili odigravši sramotan remi s Lihtenštajnom 1-1, čime su se zakucali na peto mjesto grupne ljestvice sa samo pet bodova iz šest utakmica. Lihtenštajn je posljednji, Italija uvjerljivo prva s 18 bodova, Finska druga sa šest manje, a treća je Armenija s devet bodova na svom kontu. BiH ima tek sedam i jako je daleko od plasmana na Euro.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sergio RamosJorginhoTemu PukkiPaco AlcacerRodrigo Morenošpanjolska nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijafinska nogometna reprezentacijaGrčkaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti