REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Prvi trenerski angažman izvan Italije? Ivana Jurića želi bivši poslodavac Slavena Bilića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 17:35

Dosad je vodio isključivo talijanske klubove

Hrvatski strateg Ivan Jurić solidno odrađuje još jednu sezoni na klupi Torina. Nakon 23 odigrane utakmice, zauzimaju 10. mjesto s 33 boda, a zanimljivo da su samo dva boda više skupili aktualni prvaci iz Napulja.

Prouči cjelokupnu ponudu za vaterpolo na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Torino je svega pet bodova udaljen od Rome na 6. mjestu, posljednjem koje nudi izlaz u Europu. U posljednjim pet utakmica nemaju nijedan poraz, a dobre igre nisu promakle niti drugim klubovima. Naime, Tuttosport piše kako je Ivan Jurić prvi kandidat za preuzimanje West Bromwich Albiona!

Klub koji je prije nekoliko godina vodio Slaven Bilić, drugu sezonu u nizu igra u Championshipu, a trenutno su na 5. mjestu i imaju realne izglede da se nađu u doigravanju za povratak u elitni razred. Neovisno uspiju li u tome, njihov je plan da ih u sljedeću sezonu povede novi trener, a upravo Ivan Jurić slovi kao glavni kandidat za to.

To je povezano s prodajom kluba, kojeg bi trebao preuzeti američki tandem Chris Farnell i Alex Hearn. Jedan od njihovih planiranih prvih poteza je smjena sadašnjeg trenera Carlosa Corberána, a navodno su spremni Juriću ponuditi trogodišnji ugovor po kojem će Splićanin zarađivati dva milijuna eura fiksno po sezoni, uz, naravno, određene bonuse.

Ono što je olakotna okolnost za sve zainteresirane klubove, pa i za samog Jurića, činjenica je da Hrvatu ugovor traje do kraja ove sezone. Dakle, bit će potpuno slobodan u odabiru novog poslodavca, bez okova odštete prema Torinu.

Ako bi se ovaj posao realizirao, bilo bi to prvi puta da Jurić trenira neki klub izvan Italije. Dosad je, uz aktualni posao u Torinu, bio trener Mantove, Genoe i Verone. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan JurićTorinoWest Bromwich AlbionSerie A

Ostale Vijesti