Pixsell
Pixsell

Prvak Poljske službeno potvrdio dolazak nekadašnjeg HNL topnika

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 13:09

U Hrvatskoj se zadržao godinu i pol dana i za to vrijeme upisao 23 pogotka u 54 nastupa.

Iako je njegova Lechia ispala iz Ekstraklase, 30-godišnji poljski napadač Lukasz Zwolinski dogovorio je transfer u redove novog prvaka - Rakow Czestochowu! Nekadašnji topnik Gorice u klub dolazi kao slobodan igrač budući da mu na kraju sezone ističe ugovor, a s novim klubom je dogovorio suradnju od kraja sezone 25./26.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zwolinski je karijeru započeo u Pogonu, klubu iz njegovog rodnog grada Szczecina. Bio je na posudbama u Arki, Gorniku i Slasku prije nego što se 2017. vratio u matični klub, da bi onda godinu kasnije prešao u redove tada novog hrvatskog prvoligaša Gorice. U svojoj prvoj sezoni u HNL-u skupio je 14 pogodaka i tri asistencije, dok je ukupno u dresu Gorice zabio 23 pogotka u 54 nastupa.

Iz Gorice je otišao u veljači 2020. u Lechiju Gdansk koja je za njega izdvojila 350 tisuća eura. Iako je igrao standardno, Lechia je ispala iz Ekstraklase pa tako njegov odlazak iz kluba ne iznenađuje.

Osim Rakowa, Zwolinskog je htio i Lech Poznan, u jednom je trenutku djelovalo kako je njegov odlazak u klub u kojem je već godinama kamen temeljac Antonio Milić gotova stvar, ali je u konačnici ipak presudio poziv Rakowa gdje bi Zwolinskog, osim najboljeg igrača lige Ivija Lopeza, loptama trebao hraniti i Fran Tudor.

Rakow će povijesnu sezonu zaključiti domaćim ogledom protiv Zaglebie Lubina (27. svibnja, 17.30 sati), a nakon tog ogleda uslijedit će veliko slavlje. (I.A.S.)




Tagovi

Lukasz ZwolinskiRakow CzestochoweLechia GdanskFran Tudor

Ostale Vijesti