Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Prošlogodišnji prvaci potpisali s ofenzivcem koji je dominirao na Kutiji šibica, s njim je došao i Zadranin

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 12:05

Bio je prekobrojan u Gorici, a proljeće u Sloveniji mu je otvorilo nove mogućnosti

Martin Šroler prvi put je u fokus javnosti stigao krajem 2018. kada je kao 20-godišnjak predvodio 'kvartovsku' ekipu Quattro Leones do pomalo i senzacionalnog osvajanja legendarne Kutije šibica. Šroler je bio najbolji igrač i strijelac turnira i tada se očekivalo da će krenuti igrati standardno u prvoj momčadi Gorice.

U proljeće 2019. dobio je solidnu minutažu, a veliki dio iduće sezone propustio je zbog ozljede. Sezonu 2020./21. proveo je na posudbi u Inter Zaprešiću gdje je zabio devet golova i 11 puta asistirao. Očekivalo se da će ova sezona biti prijelomna za ovog golgetera u Gorici. Krenuo je dobro, no na zimu raskida ugovor s Goricom i odlazi u Sloveniju u Aluminij. Za Kidričane je nastupio u proljetnom dijelu sezone i u četrnaest utakmica postigao četiri gola.

Nakon dobre polusezone u Sloveniji odlučili su ga angažirati prošlogodišnji prvaci Mura. Šroler je s Murom potpisao ugovor do 31. svibnja 2025. godine. Osim 23-godišnjeg ofenzivnog veznjaka doveli su još jednog Hrvata. Riječ je o Zadraninu Josipu Majiću koji u Muru dolazi iz drugoligaša Krke. U Novom Mestu je nastupio u proljetnom dijelu ove sezone i postigao petnaest golova u dvanaest utakmica, a pridonio je i dvije asistencije.

U prošlosti je bio član hrvatskog HNK Gorica, NK Zadar, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Lokomotiva Zagreb i NK Široki Brijeg, a igrao je i za njemački SV Lippstadt 08 i SC Paderborn 07 II. Za spomenute klubove odigrao je 141 utakmicu i postigao 20 golova te upisao 9 asistencija. S Murom je potpisao ugovor do 31.5.2024.


Tagovi

Martin ŠrolerMuraSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti