Prosinečki izdržao do 54., pa primio četiri komada od moćnog Elfa

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 08.10.17. | 22:33

Tri domaće pobjede.

Nakon raspleta u skupinama E i F, zaključena je i skupina C europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj je sve bilo jasno i prije zadnjeg kola. Prvoplasirana Njemačka tako je u zadnjem kolu razbila Azerbejdžan Roberta Prosinečkog s 5:1, Češka je s 5:0 bila bolja od San Marina, a Norveška s 1:0 od Sjeverne Irske.

>> Očajne vijesti za Hrvatsku: Rasplet u grupi F - Vatreni trenutno najgori drugi!

Azerbejdžan je u prvom dijelu prilično dobro parirao svjetskim prvacima i na odmor su otišli s rezultatom 1:1. Nijemce je u 9. minuti u vodstvo doveo Goretzka, a Azerbejdžan je izjednačio u 34. pogotkom Šejdaeva.

Ipak Elf je razbio skromne goste u razmaku od 12 minuta drugog dijela, kada su poentirali Wagner, Rudiger i Goretzka drugi put. Konačni rezultat postavio je Emre Can u 81. Prosinečkom je ovo bila posljednja utakmica na klupi Azerbejdžana.

Njemačka je završila skupinu s maksimalnim učinkom i impresivnom gol razlikom 43:4.

Jedini pogodak na utakmici Norveška – Sjeverna Irska dogodio se u 71. Strijelac je bio Sjeverni Irac Brunt, ali u – vlastitu mrežu.

Češka je dvama pogocima Krmenicka te jednim Kopića, Novaka i Kadleca došla do 5:0 pobjede nad najslabijom momčadi Europe, San Marinom.

Njemačka – Azerbejdžan 5:1
Norveška – Sjeverna Irska 1:0
Češka – San Marino 5:0

(Foto: Action Images)


Tagovi

kvalifikacije za SP u RusijiRobert Prosinečki

Ostale Vijesti