REUTERS/Satish Kumar
REUTERS/Satish Kumar

Profesorov akademski sat: Oman je i dalje u igri za Mundijal

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 18:17

Potencijalna utakmica odluke je na rasporedu za pet dana

Još smo jučer pisali kako je put do Mundijala u Kataru trnovit.

No, za neke reprezentacije je još utoliko i teži. Primjerice, azijski kvalifikacijski ciklus nije ni na pola puta u trećoj i odučujućoj fazi koja je podijelila najuspješnije reprezentacije u dvije velike skupine. U jednoj od njih je trenutno vodeći Iran našeg Dragana Skočića, a s druge, Oman Branka Ivankovića. Oba trenera su trenutno itekako aktivna u borbi za odlazak u Katar, a prema posljednjim informacijama koje sristižu iz daleke Kine, profesor je remijem protiv domaćina pao na četvrtu poziciju, što znači da će za eventualni baraž morati preskočiti neugodni Japan.

Što se utakmice tiče, Kina je vodila većinu utakmice, no popularni profesor je izvukao bod. Kina je povela već u dvaedesetoj minuti, nakon što je obrana gostiju loše reagirala na jedan korner. Strijelac je Wu Lei. Gol pronađite OVDJE.

Kako je Kina zabila, tako je i Oman krenuo odlučnije prema naprijed, jer su svi bodovi u ovoj fazi natjecanja važni. Gost je preuzeo posjed, krenuo prema izjednačenju koje je stiglo baš profesorski, u 75. minuti, 15 minuta prije kraja susreta. Prava akademska četvrt. Baš kao i u slučaju prvog pogotka, opet je gol pao nakon kornera, obrane definitivno ne znaju reagirati na „gužvu“ premda moramo priznati da je u ovom slučaju barem pola krivice na kineskom vrataru. Uostalom, uvjerite se i sami OVDJE.

Nažalost, pobjedom Japana kod Vijetnama, Ivanković je pao na četvrto mjesto i uz pet utakmica ispred sebe, sve pada na utakmicu protiv Japana koja je na rasporedu za pet dana. Ukoliko pobjede, preskočit će svoje izravne konkurente i opet zasjesti na treće mjesto, ono koje vodi u interkonfederacijski playoff finalni i zadnji korak prije odlaska u Katar. Tamo će se okupiti četiri ekipe s četiri kontinenta, FIFA će zaždrijebati timove u dva para, a ti parovi će ua dva susreta napokon odrediti tko je bolji i tko će nastupati na Mundijalu. Zbog kasnog termina Svjetskog prvenstva (studeni) veliko i finalno doigravanje će doći na red tek u lipnju dogodine.

Azijske kvalifikacije, 11.studeni, 5.kolo

Australija - Saudijska Arabija 0:0

Južna Koreja - UAE 1:0

Libanon - Iran 0:1

Vijetnam - Japan 0:1

Kina - Oman 1:1

Irak - Sirija (18:00)



Tagovi

OmanKinaBranko Ivanković

Ostale Vijesti