Prije tri godine konkurirao za Euro s Vatrenima, sada ne može pronaći novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.06.19. | 09:23

Ostao bez angažmana.

Ozljede su vrlo česta pojava u sportu, rijetko koji sportaš se ne susretne s jednom ozbiljnijom ozljedom tijekom svoje karijere, a broj onih manjih prestane se brojati još po dolasku u seniore. Drugačije, naravno, nije ni u nogometu, a to najbolje zna jedan bivši hrvatski reprezentativac.

ODIGRAJ Španjolska U21 - Njemačka U21

Nekadašnji kapetan Rijeke, Ivan Močinić, odigrao je jednu utakmicu za Hrvatsku prije četiri godine, točnije u studenom 2015. godine pod vodstvom Ante Čačića. Bivši izbornik Vatrenih pozvao ga je na okupljanje kako bi ga provjerio uoči Europskog prvenstva 2016. godine, a veznjak je odigrao cijelu utakmicu u pobjedi nad Rusijom (3-1).

Trenutno 26-godišnji veznjak dijete je Rijeke, u kojoj je igrao sve do srpnja 2016. godine, a bio je jedan od boljih igrača u Prvoj HNL, zbog čega je i zaslužio poziv Čačića. Prethodno je bio član mlade reprezentacije pod vodstvom Nike Kovača, koji je razmišljao o pozivanju ovog veznjaka i za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Na ljeto prije tri godine, otišao je u redove bečkog Rapida, ali tamo ga je niz ozljeda uvelike unazadilo. Samo u prvoj sezoni odigrao je tek 14 utakmica u dresu austrijskog kluba, da bi se potom priključio drugoj momčadi gdje je u dvije sezone skupio tek 11 nastupa sveukupno. Na obostranu korist, raskinuli su ugovor te je sada 26-godišnji veznjak ostao bez angažmana.

Ne sumnjamo kako bi uskoro mogao zainteresirati nekoliko hrvatskih prvoligaša.

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Rapid BečHrvatska nogometna reprezentacijaIvan Močinić

Ostale Vijesti