Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Prije četiri godine vodio je hrvatskog prvoligaša, a sad je preuzeo kultni klub iz Srednje Amerike

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 11:16

Na svoj učinak u 1.HNL ne može biti pretjerano ponosan, ali pamtit će pobjedu protiv Hajduka na Poljudu

Kada je stigao zamijeniti na klupi Rudeša Igora Bišćana puno se očekivalo od baskijca Inakija Alonsa te sezone 2017./18.. Stigao je u tada novopečenog zagrebačkog prvoligaša s pedigreom trenera koji je iz kupa izbacio slavni Real Madrid. Alonso je bio tada dio ekipe iz Alavesa koja je preuzela Rudeš, a kasnije su se prebacili u Istru 1961.

Na klupi Rudeša bio je pola godine i u 23 utakmice pobijedio je i remizirao po pet puta, a 13 puta je bio bez bodova. Te sezone Rudeš je mijenjao trenera četiri puta, a Alonsa je naslijedio Dinko Jeličić, a kasnije njega Jose Manuel Aira koji je bio dva mjeseca na klupi sa šest pobjeda u devet utakmica, da bi na kraju sezone na klupu zasjeo Ivan Matić. Sezonu kasnije Rudeš je ispao iz lige. Alonso se može pohvaliti da je s Rudešom slavio na Poljudu, a pobjedom od 3:2 osigurao je smjenu katalonskog trenera na klupi Hajduka tada Joana Carilla koje je naslijedio Željko Kopić.

Alonso je odlaskom iz Rudeša uzeo kratku pauzu, a onda preuzeo juniore Alavesa, a kasnije i drugu momčad koju je vodio sve do veljače 2021. godine. Uslijedio je odmor sve do jučerašnjeg dana kada je službeno imenovan za novog trenera velikana Srednje Amerike.

Naime, Alonso je novi trener Deportivo Saprisse, kultnog kostarikanskog kluba koji je dao brojne igrače za reprezentaciju poput Keylora Navasa, Joela Campbella i drugih. Klub je to s 44 trofeja kroz povijest i osvajačicu tamošnje Lige prvaka. Alonso je s kostarikanskim klubom potpisao do kraja svibnja iduće godine, a klub se trenutno nalazi na petom mjestu lige s osam bodova manje od prvog mjesta.


Tagovi

Inaki AlonsoKostarikaNK Rudeš

Ostale Vijesti