Premierligaši su već na odmoru – dvije utakmice, jedan gol i iznimno dosadan nogomet

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 20:48

Tko je gledao, priča… Zaspao je.

Utakmicu koja je (barem na papiru) trebala biti zanimljiva od dvije ponuđene, odigrali su Sheffield United i Everton. Iako su očekivanja bila velika, konačni rezultat bio je mizeran te smo u ovom ogledu vidjeli svega jedan pogodak uz jako malo prigoda i jako malo zanimljivih akcija.

Kad je riječ o prvih 45 minuta, dovoljno je reći da je prva i jedina šansa vrijedna spomena viđena u 43. minuti.

Everton je napao po desnoj strani, dobar centrašut na drugoj stativi prihvatio je Calvert – Lewin, ali njegov udarac glavom zaustavila je vratnica.

Iako se na predah otišlo s rezultatom 0:0, realnije bi bilo da je na semaforu pisalo -:-. Toliko o prikazanom nogometu u prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme nije bilo praktički ništa bolje, ali smo barem vidjeli jedan pogodak.

Dogodilo se to u prvoj minuti drugog poluvremena. Sigurdsson je ubacio jednu loptu iz prekida, u skoku je najviši Brazilac Richailison čiji lijepi udarac glavom završava u mreži Deana Hendersona – 0:1

Do kraja utakmice – jedno veliko ništa.

Taj udarac najskupljeg igrača na terenu, Richarlisona, bio je ujedno i jedini pokušaj koji je išao unutar okvira vrata u nastavku igre. Budući da obje momčadi ne igraju ni za što (ne mogu ispasti, ne mogu u Europu), na trenutke je izgledalo kao da je ovdje riječ o prijateljskom ogledu, a ne o utakmici Premier lige.

S ova tri boda Toffeese su na 11. mjestu preskočili Southampton, dok je Sheffield United ostao na osmom mjestu.

Dodajemo još kako je druga utakmica u ovom ranijem terminu, ona između Brightona i Newcastlea, završila rezultatom 0:0, a budući da su obje momčadi odavno osigurale ostanak u ligi, praktički identična utakmica ovoj na Bramall Laneu mogli smo vidjeti i na Amex stadionu, iako tamo nismo vidjeli ni taj jedan pogodak.

(foto:PETER POWELL - Action Images)

 


Tagovi

Sheffield United

Ostale Vijesti