Prelec stavio mandat na raspolaganje, klub se oglasio po pitanju njegove budućnosti

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.03.20. | 08:20

Najmlađi trener u 1.HNL proživljava teške dane na klupi pulskog prvoligaša.

Mladi trener ovog je ljeta sjeo na klupu hrvatskog prvoligaša, a njegov prvi i jedini zadata bio je (i još uvijek je) kako da njegova momčad osigura ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa.

Puljani su ovu sezonu otvorili veoma dobro, a glavni razlog dobrim rezultatima na početku sezone bio je mladi dinamovac Mario Ćuže koji je jesenski dio sezone proveo na posudbi na najvećem hrvatskom poluotoku.

Budući da je 20-godišnji Metkovac ove zime povučen s posudbe te će ovog proljeća nastupati u modrom dresu, Prelec će morati pronaći nekog novog „golgetera“ koji će svojim golovima osigurati Istrijanima ostanak u ligi. Ove zime klubu su pristupili Gedeon Guzina i Ivan Delić, prvi kao slobodan igrač, dok je potonji stigao na posudbu iz Hajduka.

U 2020. godini Istra je u HNL-u odigrala pet utakmica, a od mogućih 15 bodova osvojili su svega četiri s tim da su ukupno zabili tek dva pogotka.

Budući da uprava kluba nije ispunila zahtjeve trenera Preleca te u zimskom prijelaznom roku osigurala adekvatne prinove, Prelec je, logično, izrazito nezadovoljan te mu je odrađivanje ovog teškog posla odjednom postalo još teže.

Svoje nezadovoljstvo Prelec je odlučio pokazati na način da je upravi ponudio svoj mandat na raspolaganje, ali je uprava odbila mogućnost njegovog odlaska.

Neki hrvatski mediji izvještavali su kako će Prelec danas i službeno postati „bivši“, ali je Istra 1961 na svojim službenim društvenim mrežama objavila kako 32-godišnji stručnjak i dalje na klupi
Puljana te da će on voditi momčad ove srijede u utakmici protiv Osijeka.

(Foto: Pixsell)  


Tagovi

Ivan Prelec

Ostale Vijesti